Utorak 08.09.2015.
04:11
D. Dekić - Vesti

Na Dačića udarili Bananom

youtube.com
O čemu su pričali: Dačić sa Mišom Bananom

- Nema drugog razloga i logično je kome je to u interesu. Onima koji imaju moć u državi - tumači Šutić za "Vesti", ukazujući da je naum da se smanji uticaj socijalista i njihov rejting dovede u pitanje.

On ukazuje da se svojevrsna manipulacija vrši i sa najavom opštih izbora, napominjući da se pokazuje da Dačićevi partneri Partija ujedinjenih penzionera izgleda imaju nameru da odu iz koalicije sa SPS-om, dok zaklinjanje lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme da ostaje sa Dačićem, kako kaže, ne znači da će tako i biti.

- Ne verujem da je ideja SNS-a i Aleksandra Vučića da SPS isključe iz vlasti, jer na osnovu rezultata prošlogodišnjih izbora nisu morali ni da ih uzimaju. Verujem da je namera da SPS bude derogiran, naročito u opštinama i gradovima uoči lokalnih izbora, a video-snimcima je to mnogo lakše učiniti, nego praviti strategiju, pa ići od opštine do opštine i raditi na smanjenju ugleda Dačića i njegove stranke - ocenio je Šutić da je za takav posao SNS-u mnogo lakše medijsko razbijanje.

Snimci na portalu KRIK-a, uz opasku da je bilo devet susreta, svedoče o kafanskim viđenjima uz piće i tompuse kojima su prisustvovali Branko Lazarević i Vanja Vukić, Dačićevi najbliži saradnici iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova 2008. i 2009. i savetnik za bezbednost Ivica Tončev.

Socijalistima seku krila

- Ivica Dačić je dobro odigrao promenu kadrova u SPS-u i nije izgubio poverenje stranke. Međutim, ta ista garnitura ljudi koja je ostala u partijskom vrhu nije baš poslušna vlasti SNS-a, pa je moguće da se razmišljalo da joj se ovim diskreditujućim snimcima mogu saseći politička krila - objašnjava Miroslav Šutić još jedan od mogućih razloga objavljivanja kompromitujućeg materijala u medijima.

Medijski stručnjak Cvijetin Milivojević podseća da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić u vreme dok je bio vicepremijer rekao da tadašnjem premijeru Ivici Dačiću veruje da je sa Mišom Bananom išao na kolače.

- Da Vučić nema poverenja u Dačića ne bi sa njim išao u koaliciju i formirao vlast i ako Vučić veruje, uveren sam i ja da je Dačić samo otišao na kolače. Uostalom, što bi Dačić u vreme kada je bio ministar policije znao da taj čovek ne uvozi samo banane - tumači Milivojević za "Vesti", uz ocenu da je možda aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović "slučajno odvrnuo ventile prema nekim portalima".

2024 © - Vesti online