Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
43
Sreda 26.08.2015.
17:22 >> 17:26h
Tanjug A

Đurić: Premijer odigrao sjajnu "šahovsku partiju" u Briselu

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić je zajedno sa srpskim timom odigrao sjajnu šahovsku partiju, zahvaljujući kojoj smo došli do jučerašnjeg sporazuma posle tri godine pregovora i više od 150 poseta Briselu", izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Tanjug
Đurić: Premijer imao dobru taktiku

- Sporazum nije samo rezultat jednokratnog napora, već mudre i promišljene politike - rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je objasnio da je predsednik Vlade Srbije imao razrađenu strategiju i način komunikacije za svakog člana pregovaračkog tima druge strane sa kojima smo razgovarali, kao i sa svakim predstavnikom međunarodne zajednice.

- Samo zahvljajujući dobro odigranoj šahovskoj partiji, dobili smo ZSO - istakao je Đurić dodajući da je to uspeh bez presedana.

Kosovo izgubilo 5:0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ponovio je da je u Briselu postignut rezultat 5:0 i naveo da je tu mislio i na četiri potpisana sporazuma, ali i to što će oni omogućiti otvaranje poglavlja i ubrzani put evropskih integracija Srbije.

- Ovim sporazumima osigurali smo da Srbija računa na podršku za otvaranje poglavlja - rekao je Đurić na konferenciji za novinare i dodao da "smo time rešili veliki problem koji je stajao na putu tih integracija".

Podsetio je da su neke važne zemlje tražile kvalitetan iskorak u razgovorima i ocenio da smo to postigli.

Naveo je i da je premijer Aleksandar Vučić već dobio brojne čestitke zbog postignutih sporazuma od značajnih lidera EU i ponovio da se i iz toga može zaključiti da možemo očekivati ubrzanje evropskih integracija.

Tanjug
Ko gubi ima pravo da se ljuti

Kosovo sa zvezdicom i fusnotom

Govoreći o sporazumu o telekomunikacijama Đurić je rekao da će Kosovo biti upisano sa zvezdicom i fusnotom i broj koji će koristiti biti upisan kao geografska oblast u sastavu Srbije.

Srpska kompanija će imati nesmetanu licencu za rad i neće biti nikakvog osnova da se dešavaju sečenja kablova u kojoj čitave enklave ostaju bez mobilnog.

Đurić je dodao i da će deo digitalnog spektra pripasti srpskim medijima te da će i centralnoj državnoj TV i svim ostalim medijima biti omogućen da emituju program bez ometanja signala i drugih prepreka.

On je rekao i da je sporazumom o mostu na Ibru izboreno razgraničenje južne i severne Kosovske Mitrovice i da je omogućeno da nema više pokušaja upada i etničkog osvajanja teritorije kao što je to bio slučaj u Brđanima.

- Dobili smo rešenje koje nam garantuje da nema nikakve okupacije severne Kosovske Mitrovice - konstatovao je Đurić i dodao da će ulica Kralja Petra biti pretvorena u pešačku zonu i da je tim sporazumom zaštićena Kosovska Mitrovica.

Ko gubi, ima pravo da se ljuti

Na pitanje da li je premijer Vučić razgovarao sa visokom predstavnicom EU  Federikom Mogerini o "slučaju Oliver Ivanović" Đurić je rekao da je stavljeno do znanja da Ivanović ne može biti politički talac i da nema osnova za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Kako je dodao u narednom periodu Vlada Srbije će vršiti kontinuirani pritisak da se Ivanović pusti na slobodu.

Đurić je rekao da komentari koji se čuju u Prištini samo znače ponavljanja fraze da je Kosovo nezavisno i ništa više od toga.

- Ko gubi ima pravo da se ljuti - zaključio je Đurić.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.08.2015. 17:27
U cijem interesu !?
Sreda 26.08.2015. 18:44
Бриши и само бриши коментаре али истина је изашла на видело .Чим видиш мој коментар са сликом СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА одмах избришеш мој коментар а избришеш и остале коментаре где се критикује СНС али народ Србије сада види ко ради за запад а ко за народ Србије.СМРТ ботовима СНС ." Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије ".СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ .
Sreda 26.08.2015. 17:45
да ли је формирање заједнице Српских општина у оквиру државе Косово успех ?!...ово је тотална капитулација после срамног Бриселског споразума..."хвала" Српском народу који је својим гласовима на последњим изборима омогућио Вучићу да води овакву политику..срамно.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online