Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 21.08.2015.
09:40
Tanjug A

Nemačka: 200.000 srpskih državljana pred deportacijom

Sve je više srpskih državljana koji traže azil u Nemačkoj, oko 90 odsto su Romi, a od njih 24.000 već je traženo da napuste tu zemlju, piše današnja "Politika".

Reuters/H. H.
Nemačka kao obećana zemlja: Čak 40 odsto tražilaca azila dolazi sa Balkana

Prema rečima Lize Heger, portparola nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, čak 200.000 državljana Srbije nalazi se u Nemačkoj bez odgovarajuće dozvole za boravak, ili su tražili azil za koji, kako kaže, nemaju šanse da ga dobiju, tako da svima njima preti deportovanje u Srbiju.

Kako je rekla Heger za ''Politiku'', ''do maja ove godine 1.311 Srba poslato nazad u Srbiju, i da je po tom pitanju saradnja Srbije i Nemačke veoma dobra.

I ministar unutrasnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer ranije je rekao da je neprihvatljivo to što je 40 odsto tražilaca azila u Nemačkoj sa Balkana.

On je naveo da će oni morati da napuste Nemačku koja je postala glavna destinacija za tražioce azila koji beže od rata i progona, ali da zahtevi izbeglica iz ''zemalja jugoistočne Evrope, uključujući Albaniju, Srbiju i Kosovo gde nema oružanih sukoba nemaju šanse da budu pozitivno rešeni''.

POVEZANE VESTI

Petak 21.08.2015. 14:43
Ambasador Ditman bio je 2001. godine član posredničkog tima specijalnog izaslanika EU za Makedoniju Fransoa Leotara, u vreme oružanih sukoba pobunjenih makedonskih Albanaca i vlade u Skoplju. U pregovorima o statusu Kosova učestvovao je 2006. i 2007. godina kao član pregovaračkog tima Kancelarije specijalnog izaslanika UN za budući status Kosova (UNOSEK), bivšeg finskog predsednika Martija Ahtisarija. Ditman je u UNOSEK bio zamenik predstavnika EU u tom timu, Štefana Lenea.Gospodin Ditman je službenik BND-a, koji je na platnom spisku i CIA i albanske mafije.Njegov zadatak je da Vučiću zavrće uši, da prizna nezavisnost Kosova, a možda i Vojvodine, što će, zbog Rusa, teže ići.
Petak 21.08.2015. 14:39
Bahato i nadmeno ponašanje pojedinih stranih ambasadora na službi u Srbiji, koji otvoreno blate građane i državu u kojoj službuju, nije od juče. Posebno se u ovom, skoro uličarskom ponašanju, ističu ambasadori SAD, Velike Britanije i Nemačke, koji, rečnikom okupatora i protektora uzimaju sebi za pravo da drže političke, ekonomske i kulturne lekcije građanima Srbije. Neko će morati da ih nauči pameti. Ako neće potkupljena i servilna vlast, može narod. Napišite svakom od njih pismo, i iznesite šta o njima mislite.Tri zemlje već vekovima u Beograd šalju svoje diplomate, koji se ponašaju kao da je, svaki od njih, Pontije Pilat.I Srbi uporno ćute. Mladi se do smrti potuku na utakmicama naših fudbalskih klubova, koje, uglavnom drži politička elita da bi preko njih prala pare i zaluđivala narod, ali nikom ne padne na pamet da se pobuni protiv terora vlastodržaca. Niko sa ulica da poruči američkom, britanskom ili nemačkom ambasadoru da se nosi...
Petak 21.08.2015. 14:40
A, ambasadori Sjedinjenih država, Britanije i Nemačke su prevršili svaku meru. Sasvim je moguće da se neki od njih popne na vrh Beograđanke i da nas popiša, dok bi novinari Danasa, Vremena i nekih te-ve stanica to opisali kao vrhunac poštovanja prema građanima Srbije!Nezamislivo je da ambasadori Ruske Federacije, Kine, Japana, Izraela i drugih značajnih država, u Beogradu daju izjave kojim bi, na bilo koji način, vređali građane Srbije, ili srpsku istoriju, tradiciju...Uostalom, uzusi diplomatske službe i međunarodne konvencije, obavezuju diplomate na poštovanje suvereniteta zemlje domaćina. Ako njihova država nije zadovoljna ponašanjem srpskih zvaničnika, diplomate uručuju protestne note ministru spoljnih poslova Srbije, ili njegovim pomoćnicima.Da podsetimo da je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je da je premijer Aleksandar Vučić čovek kome je duboko stalo do budućnosti zemlje i koji dobro poznaje i politiku i ljude.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online