Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 21.08.2015.
09:40
Tanjug A
Sve je više srpskih državljana koji traže azil u Nemačkoj, oko 90 odsto su Romi, a od njih 24.000 već je traženo da napuste tu zemlju, piše današnja "Politika".
Petak 21.08.2015.14:39
Bahato i nadmeno ponašanje pojedinih stranih ambasadora na službi u Srbiji, koji otvoreno blate građane i državu u kojoj službuju, nije od juče. Posebno se u ovom, skoro uličarskom ponašanju, ističu ambasadori SAD, Velike Britanije i Nemačke, koji, rečnikom okupatora i protektora uzimaju sebi za pravo da drže političke, ekonomske i kulturne lekcije građanima Srbije. Neko će morati da ih nauči pameti. Ako neće potkupljena i servilna vlast, može narod. Napišite svakom od njih pismo, i iznesite šta o njima mislite.Tri zemlje već vekovima u Beograd šalju svoje diplomate, koji se ponašaju kao da je, svaki od njih, Pontije Pilat.I Srbi uporno ćute. Mladi se do smrti potuku na utakmicama naših fudbalskih klubova, koje, uglavnom drži politička elita da bi preko njih prala pare i zaluđivala narod, ali nikom ne padne na pamet da se pobuni protiv terora vlastodržaca. Niko sa ulica da poruči američkom, britanskom ili nemačkom ambasadoru da se nosi...
Petak 21.08.2015.14:40
A, ambasadori Sjedinjenih država, Britanije i Nemačke su prevršili svaku meru. Sasvim je moguće da se neki od njih popne na vrh Beograđanke i da nas popiša, dok bi novinari Danasa, Vremena i nekih te-ve stanica to opisali kao vrhunac poštovanja prema građanima Srbije!Nezamislivo je da ambasadori Ruske Federacije, Kine, Japana, Izraela i drugih značajnih država, u Beogradu daju izjave kojim bi, na bilo koji način, vređali građane Srbije, ili srpsku istoriju, tradiciju...Uostalom, uzusi diplomatske službe i međunarodne konvencije, obavezuju diplomate na poštovanje suvereniteta zemlje domaćina. Ako njihova država nije zadovoljna ponašanjem srpskih zvaničnika, diplomate uručuju protestne note ministru spoljnih poslova Srbije, ili njegovim pomoćnicima.Da podsetimo da je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je da je premijer Aleksandar Vučić čovek kome je duboko stalo do budućnosti zemlje i koji dobro poznaje i politiku i ljude.
Petak 21.08.2015.14:41
"Vučić se trudi da vas vodi napred ka Evropskoj uniji, ali Srbi su pomalo šizofrenični. Srce ih vuče ka Istoku, dok istovremeno, glava ih usmerava ka Zapadu", rekao je Kirbi za televiziju B52.Kirbi je ocenio da misli da postoji zabuna u vezi sa izborom Srbije između EU i Rusije."...Nastavićete da imate prijatelje i na zapadu i na istoku. Imate prijatelje u SAD i Rusiji. Tako da to nije pitanje prijatelja. Pitanje je toga koji su interesi Srbije'' , rekao je početkom aprila ambasador Kirbi, koji se skoro svakodnevno oglašavao, spočitavajući građanima Srbije i deleći lekcije nama, kao lošim momcima.Vučić je, prema Kirbijevom mišljenju, dobar momak, po meri njihove politike!Isti taj čovek, koga su SAD svojevremeno stavile na crnu listu, zabranom ulaska na njenu teritoriju, opisan je u diplomatskim depešama kao ludak, ratni zločinac, pljačkaš i ratni huškač. Čim je počeo da služi interesima Bele kuće, Vučić je postao, za Kirbija, dobar momak, samo su građani Srbije i dalje Goje (svinje, kako Jevreji zove sve arijevske narode).
Petak 21.08.2015.14:42
Izgleda da smo izgubili dostojanstvo. Ćutimo. Niko u parlamentu, niko iz opozicionih partija se ne oglašava i ne odgovara Kirbiju. Najmanje što mogu da učine bilo bi da mu poruče - Marš u pič-ku mate-rinu Jevrejsku.Nije samo Kirbi ružio građane Srbije. Činili su to skoro svi američki ambasadori, počev od Bila Montgomerija, Majkla Pota, Kamerona Mantera, do ambasadorke Meri Brus Vorlik...Nemačka diplomatija takođe ruži građane Srbije. Njihovi ambasadori su gori od generala Paula Badera, zapovednika više komande za posebnu namenu u okupiranom Beogradu i generala Franca Bemea, opunomoćenog generala u Srbiji.Prisetimo se ambasadora Andreasa Cobela, koji je iz Prištine došao u Beograd. U Prištini je bio na apanaži, Albanci su ga plaćali parama od praškastih proizvoda, a on je u Beogradu zastupao njihove interese, tako da je morao zbog čestih nekontrolisanih istupa, koji su sablažnjavali diplomatski kor, da bude povučen. Ubrzo je, zbog konzumiranja narkotika, umro.
Petak 21.08.2015.14:43
Ambasador Ditman bio je 2001. godine član posredničkog tima specijalnog izaslanika EU za Makedoniju Fransoa Leotara, u vreme oružanih sukoba pobunjenih makedonskih Albanaca i vlade u Skoplju. U pregovorima o statusu Kosova učestvovao je 2006. i 2007. godina kao član pregovaračkog tima Kancelarije specijalnog izaslanika UN za budući status Kosova (UNOSEK), bivšeg finskog predsednika Martija Ahtisarija. Ditman je u UNOSEK bio zamenik predstavnika EU u tom timu, Štefana Lenea.Gospodin Ditman je službenik BND-a, koji je na platnom spisku i CIA i albanske mafije.Njegov zadatak je da Vučiću zavrće uši, da prizna nezavisnost Kosova, a možda i Vojvodine, što će, zbog Rusa, teže ići.
Petak 21.08.2015.17:23
Flekavi tadic otvorio pandorinu kutiju...da bi mogao da se slika. Smesno, gde je copavi stao tu je flekavi nastavio, i sta se rodilo...hallo vucko :D)))

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)