Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 31.07.2015.
09:22
Tanjug A

Bivša vlast opljačkala Kragujevac: Podneću dve prijave

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je večeras da je taj grad za vreme bivše vlasti opljačkan i da je napisao dve krivične prijave koje će narednih dana predati nadležnim organima, ali nije želeo da precizira protiv koga.

youtube.com/snskragujevac
Nikolić: Sve će izaći na videlo

- Kragujevac je opljačkan grad i to je nešto što svi Kragujevačani treba da znaju - rekao je Nikolić gostujući u emisiji "U fokusu" Radio-televizije Kragujevac.

Naglašavajući "da je novac konstantno dolazio u Kragujevac i nestajao bez traga", Nikolić je rekao "da ima dokaze koje ne želi da čuva u fioci da je bivša vlast opljačkala Kragujevac".

- Time ćemo se u narednom periodu ozbiljno baviti, a ja ću lično da učestvujem u podnošenju krivičnih prijava protiv izvršioca - rekao je Nikolić i dodao "da je bivša vlast pljačkala grad gde god je stigla, da se prema imovini lokalne samouprave ophodila kao da je njena prćija".

Upitan protiv koga će podneti krivične prijave i za kakvu pljačku, Nikolić nije želeo da precizira, rekavši da će se vrlo brzo saznati, kao i "da se od pljačkanja grada obogatila mala grupa ljudi".

Govoreći o gradskim preduzećima u kojima su nedavno smenjeni direktori i imenovani novi, gradonačelnik Nikolić je rekao "da je mnogo para izvučeno sa Šumadija sajma", a naveo je i da je "Energetika" gotovo jednu deceniju nabavljalja ugalj po većoj ceni za 40 odsto.

- I ta preduzeća će biti predmet nadležnih organa - rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Upitan da li je zadovoljan načinom raspodele sredstava klubovima, Nikolić je rekao da se kragujevački sport konačno finansira u skladu sa zakonom i pravedno, što ranije nije bio slučaj.

- Tvrdim da je ranije u raspodeli sredstva bilo zloupotreba i mahinacija. Tamo gde je bilo najviše para, tamo je bilo najviše mahinacija i to će u narednom periodu biti ispitano - rekao je Nikolić.

On je podsetio da su odlukom gradskog veća, ove godine svi klubovi dobili sredstva iz budžeta grada.

- Svi sportski klubovi su dobili pare, sem fudbalskog kluba Radnički 1923 zato što im je račun u blokadi, a mi ne možemo po zakonu da im prenesemo sredstva - rekao je Nikolić.

Govoreći o novom zakonu o racionalizaciji zaposlenih u javnoj upravi koji je pred republičkim poslanicima, Nikolić je rekao da zakon predviđa da u javnom sektoru Kragujevca bude 2.700 zaposlenih, a u ovom trenutku ih ima oko 4.000.

- U Kragujevcu ima viška zaposlenih i to stvara teret najviše komunalnoj delatnosti koja zbog toga ne može da funkcioniše - rekao je gradonačelnik Kragujevca.

POVEZANE VESTI

Petak 31.07.2015. 11:19
jede go-vna lopata junior..prvi bi u zatvor trebao da ide lopata senior VELEIZDAAJNIK
Petak 31.07.2015. 11:24
Ne može da izvrši prenos novca Fk Radničkom zbog blokiranog računa..ha,haaa...zar on misli da je stvarno narod paso travu? u takvim situacijama novac ne leže na glavni račun nego na neki od drugih računa,koji nisu u blokadi od strane dobavljača.
Petak 31.07.2015. 10:55
Cuj ovog ped/era!!??Pa da ste vi takvi pravedni vi bi davni dana pohapsili tadica i kompaniju!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online