Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.07.2015.
03:22
B. Simonović - Vesti A

Amfilohije: Vlast ide Hitlerovim stopama

"Oni da su uistinu antifašisti ne bi išli za onima koji nastavljaju fašističko-nacističko-boljševičko bratoubilačko delo u Evropi i Aziji". Ovo je kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u besedi povodom 340-godišnjice hrama Sveta nedelja u Jošici u Kamenarima oštro kritikujući crnogorske vlastodršce koji hrle u zagrljaj onima koji, kako je naglasio, nastavljaju Hitlerovo delo i idu njegovim stopama.

A. Čukić
Opasna beseda: Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

On smatra da se težnja za učlanjenje u ovaj najjači vojni savez ne može pravdati navodnim bezbednosnim razlozima jer je to, kako je rekao, "bezbednost u mišolovci":

- Danas se NATO proglašava, posebno ovde kod nas u Crnoj Gori, kao jedino spasenje za državu. To je onaj NATO koji je nastavio delo onih što su nas bombardovali 1916, 1941, 1943, 1944, 1995 i 1999. godine, a po plodovima se drvo poznaje. Ovi ovde naši glavari kažu da bez NATO-a nema budućnosti. To je bezbednost u mišolovci koja pretvara Crnu Goru u šraf militantnog sistema svetskog poretka - smatra mitropolit Amfilohije.

On tvrdi da se na takvoj politici ne može graditi smisao života jer to poriče smisao ljudskog postojanja, što je, po njegovom mišljenju, i najveća tragedija koja se danas događa, posebno u Crnoj Gori.

Tragedija dece

Mitropolit Amfilohije se posebno osvrnuo na tragičnu sudbinu dece i mladih naraštaja koju zakonito prouzrokuje ovakva politika vlasti. Pri tom je kao naročito tragično naglasio to što je omogućeno deci da se drogiraju, da se u školi uče prostituciji:
- Sad ih uče nastranostima koje su odjednom postale normalna stvar. Za prosvetu Crne Gore nemoral je nešto normalno. To, međutim, može da ide i da prolazi, ali ne može ime Hristovo, ime Boga ljubavi, jer je temelj ljudskog smisla u večnoj božanskoj ljubavi - rekao je mitropolit Amfilohije.
 

Pomračilište, a ne prosveta

Osvrćući se na crnogorski školski sistem i rad Ministarstva prosvete, mitropolit Amfilohije je ocenio da tu stoji kamen spoticanja društva u celini:
- Ako sve to što radimo i učimo danas jeste, a sutra nije, onda je to besmisleno. Onda ta prosveta nije prosveta nego pomračilište. Eto, to je u Crnoj Gori Ministarstvo prosvete danas - smatra vladika crnogorsko-primorski.


 

POVEZANE VESTI

Sreda 22.07.2015. 07:26
Избрисан коментар па да поновим .Фашиизам је покушао да уђе на Балкан 1914 и 1941.год. али није успео али трећа срећа и сада је фашиизам на Балкану . Док је био Преседник Црне Горе Момир Буулатовић фашиизам није био у Црној Гори али дошо на власт плаћеник Вашингтона Ђукановић и ушо фашиизам у Црној Гори . Док су били на власт у Србији Шешељ и Милошевић није био фашиизам у Србији али дошли на власт ДОС и ушо је фашиизам у Србији .Вучић : " Немачка је велики пријатељ и савезник Србије".
Sreda 22.07.2015. 09:21
Tkzv. vlast ide hitlerovim sopama..." I ko hitler ce da zavrsi ". Sjeverni Vjetar ce da zaledi seperatisticku krv u milogorskim venama....niko se spasit nece moci, ko sto znate ima samo 2-3 aerodroma i 2-3 ulicice koje vode kroz okupiranu cg......Vecina njih je vec osudjeno na smrt zbog veleizzdaje i genocida nad Srbima....+ Primice se datum SveOpste Osvete+....Ko uhvati naccistickog-mafijaskog vezira(turcina) i odrubi mu necasnu glavu pred napacenim ljudima i pokaze svetu da sa Ani-Fasssistima sale nema, njemu je obecano Mesto pored Desne Strane Bozije......+ Isto ko Svetom Gavrilu Principu+.........Sveti Gavrilo koji nas oslobodi tiranije fassisticko-austro-ugarske, kad ubbi ljudozderskog azdaju i podari Nam Slobodu, posalji svoga Apostola da se resimo bolesti-srama i propasti da smaknemo " Sve" koji nam Sramote Vladiku Njegosa i Sve nas Srbe +
Četvrtak 23.07.2015. 02:19
Svaka ti se pozlatila Vladiko
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online