Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 14.01.2015.
09:14
Srna A

Amfilohije: NATO nastavlja Hitlerovo delo

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je NATO "nacional-fašistički pakt koji nastavlja delo Adolfa Hitlera i Benita Musolinija", jer nasilno oduzima teritorije.

Srna
Mitropolit Amfilohije: Crnogorski narod neće u NATO
 

Amfilohije je napomenuo da su Kosovo i Metohija oduzeti Srbiji i Crnoj Gori, pod pritiskom NATO, a da se sada radi isto u Ukrajini.

- NATO sada radi ono što su u odnosu na Kosovo i Metohiju radili Hitler i Musolini. U njihovo vreme, Kosovo je postalo deo takozvane velike Albanije. Severni deo je bio u okupiranoj Srbiji, ali, ipak, Srbiji. Ali NATO je gori od Musolinija i Hitlera, jer su Srbima oduzeli severno Kosovo nasiljem i zločinima. Zato NATO sada nije odbrambeni savez, već je nacional-fašistički pakt koji nastavlja delo Hitlera i Musolinija - rekao je mitropolit Amfilohije za rusku informativnu agenciju "Regnum".

On je naveo da je NATO imao neslavnu ulogu i u Avganistanu, Libiji, Iraku i Siriji, a sada "ostvaruje destruktivne poslove u Ukrajini, postupajući sa njom kao sa Jugoslavijom".

- Ukrajinu su kao odvojenu republiku u okviru SSSR-a stvorili boljševici, uništavajući jedinstveni veliki narod. A sada njihovi bivši protivnici štite plodove rada boljševika koji su razjedinili jedan narod - dodao je mitropolit.

Komentarišući mogućnost da Crna Gora do kraja godine dobije pozivnicu u NATO, mitropolit Amfilohije je rekao da vlasti mogu da govore šta hoće, ali da je teško očekivati da Crnogorci odluče da uđu u Alijansu.

- Prvo što je trebalo je da pitaju narod o svojim namerama, ako su oni s narodom. Za Crnu Goru je pitanje odnosa prema ulasku u NATO najozbiljnije pitanje. I za manje stvari se održavaju referendumi - istakao je Amfilohije.

On je kritikovao odluku crnogorske Vlade da se priključi sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, navodeći da time okreću leđa Moskvi i istakao da je 99 odsto stanovništva u Crnoj Gori protiv tih sankcija.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.01.2015. 09:22
Један од ретких високосвештених лица који се не боји никога да каже истину.Што се тиче Црногораца и њиховог уласка у НАТО.На референдуму ће против бити само они који за себе кажу да су Срби.
Sreda 14.01.2015. 09:36
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je NATO "nacional-f---aši...stič---ki pakt koji nastavlja delo Adolfa Hitlera i Benita Musolinija", jer nasilno oduzima teritorije. + Amin +
Sreda 14.01.2015. 14:22
Poštujem gospodina vladiku Amfilohija.Uvek je bio na strani čestitog srpstva i ostao do danas dosledan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online