Sreda 14.01.2015.
09:14
Srna

Amfilohije: NATO nastavlja Hitlerovo delo

Srna
Mitropolit Amfilohije: Crnogorski narod neće u NATO
 

Amfilohije je napomenuo da su Kosovo i Metohija oduzeti Srbiji i Crnoj Gori, pod pritiskom NATO, a da se sada radi isto u Ukrajini.

- NATO sada radi ono što su u odnosu na Kosovo i Metohiju radili Hitler i Musolini. U njihovo vreme, Kosovo je postalo deo takozvane velike Albanije. Severni deo je bio u okupiranoj Srbiji, ali, ipak, Srbiji. Ali NATO je gori od Musolinija i Hitlera, jer su Srbima oduzeli severno Kosovo nasiljem i zločinima. Zato NATO sada nije odbrambeni savez, već je nacional-fašistički pakt koji nastavlja delo Hitlera i Musolinija - rekao je mitropolit Amfilohije za rusku informativnu agenciju "Regnum".

On je naveo da je NATO imao neslavnu ulogu i u Avganistanu, Libiji, Iraku i Siriji, a sada "ostvaruje destruktivne poslove u Ukrajini, postupajući sa njom kao sa Jugoslavijom".

- Ukrajinu su kao odvojenu republiku u okviru SSSR-a stvorili boljševici, uništavajući jedinstveni veliki narod. A sada njihovi bivši protivnici štite plodove rada boljševika koji su razjedinili jedan narod - dodao je mitropolit.

Komentarišući mogućnost da Crna Gora do kraja godine dobije pozivnicu u NATO, mitropolit Amfilohije je rekao da vlasti mogu da govore šta hoće, ali da je teško očekivati da Crnogorci odluče da uđu u Alijansu.

- Prvo što je trebalo je da pitaju narod o svojim namerama, ako su oni s narodom. Za Crnu Goru je pitanje odnosa prema ulasku u NATO najozbiljnije pitanje. I za manje stvari se održavaju referendumi - istakao je Amfilohije.

On je kritikovao odluku crnogorske Vlade da se priključi sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, navodeći da time okreću leđa Moskvi i istakao da je 99 odsto stanovništva u Crnoj Gori protiv tih sankcija.

2024 © - Vesti online