Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.05.2015.
13:43
Tanjug A

Protivgradni strelci neće da rade za 2.400 dinara - mesečno

Protivgradne strelce sa područja opštine Lučani pozivali su ovih dana iz užičkog radarskog centra tražeći od njih da potpišu ugovore u kojima piše da je mesečna naknada za njihov rad 2.400 dinara. Zaprepašćeni ovakvim ponižavajućim ponudama oni odbijaju da sklope ugovore.

Z. Marjanović
I baka među protivgradnim strelcima

- Nije toliko bitan ni taj novac, koliko nas nipodaštavaju. Nisu nas pozvali čak ni na pripremni seminar kao ranijih godina, sezona kasni dva meseca, a onda se pojave sa takvom ponudom - rekao je Radenko Ćendić koji već šest godina dežura na raketnoj stanici u Gornjem Dragačevu.

Ćendić kaže da su u prethodnom periodu iz opštine dobijali po 4.000 dinara, međutim 2012. su ostali i bez toga.

- Potom, 2013. i 2014. su nam sve platili pošteno, ali ove godine ponovo ništa. Ne znam čemu sve ovo vodi, prosto smo zbunjeni - navodi Ćendić.

Radenko i njegov sin Radovan su protivgradni strelci već šest sezona i kažu da je to veoma odgovoran posao.

- Moraš uvek biti tu, nema svadbi, nema praznika, u obavezi si da se javljaš dva puta u Radarski centar, kada je pripravnost nema mrdanja od kuće, a izložen si najgorem vremenu kad svi beže unutra. A da ne pričam što rukuješ raketama i ne daj Bože neke nezgode - jada se on, vidno razočaran ponašanjem nadležnih i lokalne samouprave.

Poziv na protest u Čačku

Odbornik Dveri u čačanskom gradskom parlamentu Radisav Racković pozvao je sa skupštinske govornice poljoprivrednike i građane da blokiraju magistralu u Preljini jer nije rešeno pitanje protivgradne zaštite. On je podsetio da su žiteljima Ivanjice i Arilja, zbog grada koji je nedavno padao, uništeni voćnjaci, malinjaci i druge poljoprvredne kulture.

- Nečuveno je da imamo rakete koje stoje u magacinima, te zato pozivam sve poljoprivrenike da izađemo zajedno na magistralu i blokiramo je u Preljini dok se ne iznađe rešenje za ovaj problem - naveo je on.

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić je, odgovarajući na Rackovićevo izlaganje, rekao da je sastanak sa protivgradnim strelcima zakazan za sutra, utorak.

- Reći ćemo im koliko lokalna samouprava može da učestvuje u nadoknadi za njihov rad u periodu od 15. maja do 15. oktobra. Nabavili smo dovoljan broj raketa, 14 po protivgradnoj stanici i očekujemo da ćemo ovu teškoću rešiti - rekao je Ilić.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.05.2015. 05:27
a ispod ovog clanka..premijer..kaze..prijatelji Srbije,otvorite nova poglavlja...direkt..za narod ga vidim puno briga...dobio je taj jasna uputstva kako da upropasti zemlju..pa sad vi meni kazite da nisam u pravu..jel...malinjaci nam ne trebaju po njemu...samo EEEUUU...
Ponedeljak 18.05.2015. 16:42
A gospoda malinari ne ucestvuju ni u cemu , ni osiguranje da plate , pa organizujte se sami neradnici ....joooj mm
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online