Ponedeljak 18.05.2015.
13:43
Tanjug

Protivgradni strelci neće da rade za 2.400 dinara - mesečno

Z. Marjanović
I baka među protivgradnim strelcima

- Nije toliko bitan ni taj novac, koliko nas nipodaštavaju. Nisu nas pozvali čak ni na pripremni seminar kao ranijih godina, sezona kasni dva meseca, a onda se pojave sa takvom ponudom - rekao je Radenko Ćendić koji već šest godina dežura na raketnoj stanici u Gornjem Dragačevu.

Ćendić kaže da su u prethodnom periodu iz opštine dobijali po 4.000 dinara, međutim 2012. su ostali i bez toga.

- Potom, 2013. i 2014. su nam sve platili pošteno, ali ove godine ponovo ništa. Ne znam čemu sve ovo vodi, prosto smo zbunjeni - navodi Ćendić.

Radenko i njegov sin Radovan su protivgradni strelci već šest sezona i kažu da je to veoma odgovoran posao.

- Moraš uvek biti tu, nema svadbi, nema praznika, u obavezi si da se javljaš dva puta u Radarski centar, kada je pripravnost nema mrdanja od kuće, a izložen si najgorem vremenu kad svi beže unutra. A da ne pričam što rukuješ raketama i ne daj Bože neke nezgode - jada se on, vidno razočaran ponašanjem nadležnih i lokalne samouprave.

Poziv na protest u Čačku

Odbornik Dveri u čačanskom gradskom parlamentu Radisav Racković pozvao je sa skupštinske govornice poljoprivrednike i građane da blokiraju magistralu u Preljini jer nije rešeno pitanje protivgradne zaštite. On je podsetio da su žiteljima Ivanjice i Arilja, zbog grada koji je nedavno padao, uništeni voćnjaci, malinjaci i druge poljoprvredne kulture.

- Nečuveno je da imamo rakete koje stoje u magacinima, te zato pozivam sve poljoprivrenike da izađemo zajedno na magistralu i blokiramo je u Preljini dok se ne iznađe rešenje za ovaj problem - naveo je on.

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić je, odgovarajući na Rackovićevo izlaganje, rekao da je sastanak sa protivgradnim strelcima zakazan za sutra, utorak.

- Reći ćemo im koliko lokalna samouprava može da učestvuje u nadoknadi za njihov rad u periodu od 15. maja do 15. oktobra. Nabavili smo dovoljan broj raketa, 14 po protivgradnoj stanici i očekujemo da ćemo ovu teškoću rešiti - rekao je Ilić.

2024 © - Vesti online