Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 30.04.2015.
18:33
Tanjug A

DS: Od Beograda na vodi se odustalo, ali ne smeju da kažu

Šef odborničke grupe DS u beogradskom parlamentu Balša Božović smatra da je projekat "Beograd na vodi" prevara, a ne insvesticija veka, kao i da se od tog projekta odustalo, ali da "niko iz Vlade to ne sme da kaže".

Fonet/DS
Beograd na vodi je prevara, a ne posao veka: Balša Božović

Božović je u izjavi dostavljenoj medijima ocenio da će "Beograd na vodi" dovesti "do sloma javnih finansija" i "dodatno osiromašiti i poniziti građane".

- Ulaganje od 150 miliona evra, koje je prema poslednjoj u nizu oprečnih izjava gradonačelnika o tridesetogodišnjoj investiciji "Beograd na vodi" potrebno za njeno započinjanje, ne predstavlja, kako on kaže, "revolving" investiranje, već prevaru veka - naveo je Božović.

On tvrdi da se, kada se 1,8 miliona kvadrata koji treba da budu izgrađeni, podeli na 30 godina, dobija 60.000 kvadrata godišnje, što je, "šest odsto onoga što se u Beogradu svake godine i inače izgradi".

Prema njegovim rečima, "nedopustivo je da se tako mali broj kvadrata predstavlja kao projekat od tolikog značaja koji treba da finansiraju svi građani Srbije".

Beograd je, dodao je Božović, mimo značajnih investicija, u vreme DS godišnje gradio milion kvadrata.

- Od Beograda na vodi se odustalo, ali niko iz vlade to ne sme da kaže. Uprkos tome, jedino su sredstva od 2.054 evra koje će svaki poreski obveznik morati da plati direktno investitoru u džep ostala nepromenjena - rekao je Božović.

Šef odbornika DS tvrdi i da se sve to radi "da bi investitor, koji je u prijateljskim odnosima sa premijerom, sagradio tržni centar i par hotela i napustio zemlju sa ogromnim profitom".

Građanima se, dodao je, duguje odgovor na pitanje zašto je taj investitor povlašćen, a Božović tvrdi da "investitor velikodušno pozajmljuje novac građanima da bi mu oni platili hotele i šoping molove".

To je, zaključio je, izdaja interesa onih koji žive u Srbiji, a u DS su uvereni da "to neće proći, već da će neko, kad tad, odgovarati pred pravosudnin organima zbog te prevare".

DS se suprostavlja dovođenju investitora

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da se Demokratska stranka organizovano suprostavlja dovođenju investitora, a time i ekonomskom oporavku zemlje, dok istovremeno, Vlada Srbije postiže ogromne rezultate u sređivanju javnih finansija. On je na konferenciji za novinare, komentarišući zahtev Vlade u senci DS da se raskine ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljšita sa arapskim partnerima u Bačkoj, jer zemlja, kako tvrde demokrate, stoji zaparložena, rekao da DS želi da sakrije svoju poraznu politiku, pa se neistinama suprostavlja dovođenju domaćin i stranih investitora.

- Zašto se ekonomski rezultati ne priznaju? Zato što se razlikuju u odnosu na one koje je Demokratska stranka imala od 2000. do 2012. godine - ocenio je Mirović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.04.2015. 20:07
А шта сте ви жути урадили за ових 12 година .Ви сте уништили Србију и Српски народ.Потписали сте СОФА споразум и почели сте потписивање Бриселског споразума а ухапсили сте све Србе . ДС су фашиисти .
Četvrtak 30.04.2015. 22:43
U Srbiji će ti oprostiti sve osim uspjeha. A ovaj "Montenegrin" (ne Crnogorac) nam kaže da svi lažu sem DS-a. BOLESNO.
Petak 01.05.2015. 04:02
Pa oce i nazadnjaci malo da se omrse. Ma kako se samo niste te mega prevare pre njih setili demonkrate, demonkrate... Izjeda vas muka na tenane, nije vam lako.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online