Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 03.01.2014.
14:46
Beta A

Kako je DS "popljuvao" SNS

Demokratska stranka (DS) je podsetila na prošlogodišnja obećanja Srpske napredne stranke (SNS) koja nisu ispunjena, među kojima su i velika ulaganja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ukidanje agencija, kancelarija za brze odgovore.

Foto: Arhiva
 

U saopštenju DS je navela da su umesto četiri milijarde evra investicija Emirata u fabriku čipova i 400 miliona evra u Centar za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, kao i da će "Al Dahra" kupiti osam kombinata, gađani dobili dug za navodnjavanje i prodaju hotela na Kopaoniku za 600 evra po kvadratnom metru.

DS je pdosetila da je SNS najavila ukidanje najmanje 60 agencija, a da je ukinuto sedam, kao i da još nema kancelarija za brze odgovore iako je njeno otvaranje bilio predviđeno za sredinu 2013. godine.

Pročitajte još: Srbija u 2013: Nema hleba, biće milijardi

Umesto "departizacije" javnih preduzeća, kako se navodi, Zakon o javnim preduzećima se ne poštuje, direktore i "dalje smenjuje i bira predsedništvo SNS", a zaposleno je "više od 15.000 stranačkih aktivista".

DS je podsetila da je predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio da će do kraja 2013. godine napraviti "Maršalov plan" za narednih 10 godina.

Ali, "umesto pokretanja privrede, povećali su PDV, smanjili plate i najavili otpuštanje 60.000 radnika, ukinuli subvencionisane stambene kredite", navela je DS i dodala da je najavljeno da će se ove godine zbog novog Zakona o javnim nabavkama uštedeti do 600 miliona evra, ali su javni rashodi povećani za 100 miliona evra.

Demokrate su podsetile da je Vučić obećao da će ograničenje za nivo aflatoksina u mleku biti vraćano na 0,05 do 15. marta 2013. godine, a da je "nivo kancerogene supstance još uvek deset puta veći nego u Evropi i regionu".

Obećanje da će biti uhapšen optuženi za šverc droge Darko Šarić i da će biti preslušano 130 diskova sa kontaktima Šarića, nije ispunjeno, niti je rasvetljena afera "Banana", piše u saopštenju.

"Umesto obećanog pojeftinjenja od 20 odsto, struja je poskupela za 11 odsto", istakla je DS i dodala da Vlada građane zadužuje po 11 miliona evra dnevno i da je ostvareno tri puta manje investicija nego što je bilo najavljeno.

POVEZANE VESTI

Petak 03.01.2014. 17:28
Jos samo da nam dodje i zabiveri sudbinu Ceda kao premijer i Kandicka kao predsednica... Samo to moze da bude gore od ovih nazadnjaka. Sada je jasno da su Napredno-nazadni, odcepljeni od radikala zbog ovoga. Da nas uniste, rasrbe i isele iz Srbije. Kada ce vam ljudi biti jasno da se ovde priprema teren za vaskrsnuce Austrijske monarhije, zatim prve Islamske drzave u Evropi, kao i prve Ciganske drzave u Evropi. Sve su to planovi za Srbiju. Sve sto nevalja u cetvrtom Rajhu, vec sada zavrsava kod nas. Prepunice nam zemlju "azilantima". Bice ih vise nego nas, trazice svoja prava, svoju drzavu, kao nebrojeno buta do sada bivsi Srbi. Rsaparcace nas, jer na vlasti izdajnik, zameni izdajnika.
Petak 03.01.2014. 18:32
Vucic i Dacic su zlo po Srbiju,gori od Tadica.
Petak 03.01.2014. 18:05
ДС у саопштењу побројала шта су напредњаци у 2013. обећали, а нису испунили. На листи улагања из Уједињених Арапских Емирата, укидање најмање 60 агенција.Наводи се да су, уместо великих обећања о улагањима из УАЕ, четири милијарде евра инвестиција у фабрику чипова и 400 милиона евра у Центар за истраживање и развој информационих технологија, као и куповине осам комбината од стране фирме “Ал Дахра”, “грађани добили само задужење за наводњавање и продају хотела на Копаонику за 600 евра по квадрату”.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online