Petak 03.01.2014.
14:46
Beta

Kako je DS "popljuvao" SNS

Foto: Arhiva
 

U saopštenju DS je navela da su umesto četiri milijarde evra investicija Emirata u fabriku čipova i 400 miliona evra u Centar za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, kao i da će "Al Dahra" kupiti osam kombinata, gađani dobili dug za navodnjavanje i prodaju hotela na Kopaoniku za 600 evra po kvadratnom metru.

DS je pdosetila da je SNS najavila ukidanje najmanje 60 agencija, a da je ukinuto sedam, kao i da još nema kancelarija za brze odgovore iako je njeno otvaranje bilio predviđeno za sredinu 2013. godine.

Pročitajte još: Srbija u 2013: Nema hleba, biće milijardi

Umesto "departizacije" javnih preduzeća, kako se navodi, Zakon o javnim preduzećima se ne poštuje, direktore i "dalje smenjuje i bira predsedništvo SNS", a zaposleno je "više od 15.000 stranačkih aktivista".

DS je podsetila da je predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio da će do kraja 2013. godine napraviti "Maršalov plan" za narednih 10 godina.

Ali, "umesto pokretanja privrede, povećali su PDV, smanjili plate i najavili otpuštanje 60.000 radnika, ukinuli subvencionisane stambene kredite", navela je DS i dodala da je najavljeno da će se ove godine zbog novog Zakona o javnim nabavkama uštedeti do 600 miliona evra, ali su javni rashodi povećani za 100 miliona evra.

Demokrate su podsetile da je Vučić obećao da će ograničenje za nivo aflatoksina u mleku biti vraćano na 0,05 do 15. marta 2013. godine, a da je "nivo kancerogene supstance još uvek deset puta veći nego u Evropi i regionu".

Obećanje da će biti uhapšen optuženi za šverc droge Darko Šarić i da će biti preslušano 130 diskova sa kontaktima Šarića, nije ispunjeno, niti je rasvetljena afera "Banana", piše u saopštenju.

"Umesto obećanog pojeftinjenja od 20 odsto, struja je poskupela za 11 odsto", istakla je DS i dodala da Vlada građane zadužuje po 11 miliona evra dnevno i da je ostvareno tri puta manje investicija nego što je bilo najavljeno.

2024 © - Vesti online