Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 06.04.2015.
08:22
Tanjug A

Vučić: Strašna tragedija i besmislene političke optužbe

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu novinarska pitanja o izveštaju o padu vojnog helikoptera pružila priliku da jasno pokaže "besmislenost političkih optužbi zbog strašne ljudske tragedije koja nas je sve pogodila".

Tanjug
Premijer i dalje isto: Vučić bi trebao da shvati da javnost ne optužuje nikoga, kao i da ne veruje u sraman izveštaja Tužilaštva

- Mislim da sam u svakom odgovoru bio učtiv i pristojan, ali dovoljno oštar da odgovorim na tabloidizaciju, najbrutalniju moguću, jednog tužnog i teškog događaja - rekao je Vučić.

- Interesantno je i to da društveno-politički radnici od raznih analitičara do pojedinih novinara, uzimaju ono što im odgovara iz izveštaja vojne komisije, a ono što im se ne sviđa predmet je surovog ismevanja i lakrdijašenja - rekao je Vučić za sutrašnju "Politiku".

- Izvinjavam se što sam primetio ono što svi znate, a to je da delu tih ljudi uopšte nije bilo stalo do istine, već su pokušavali da na najprljaviji način politički zloupotrebe ovu nesreću - rekao je premijer.

On je naglasio da je njegovo da brani državu, da brani pilote "i sve one koji su u toj akciji imali samo jedan veoma plemeniti cilj pred sobom, a to je spasti jedno dete".

Povodom pokušaja da se krivica za pad helikoptera svali na pilote i da Demokratska stranka traži njegovu ostavku, Vučić je rekao da to za njega i nije iznenađenje.

- Smešno je da oni u čije vreme smo imali mnogo više nesreća nego danas nekome drže predavanje o tome. Za razliku od njih mi odgovaramo na sva pitanja, njih nije imao ko ni da pita, ili nije hteo, ili nije smeo - rekao je Vučić.

- Uzgred, plašim se da nisu slušali to što sam govorio, jer za mene su (Omer) Mehić i njegova posada heroji, a za njih su samo oruđe u prljavoj političkoj borbi. Siguran sam, ne ni prvi, ni poslednji put.

- Uostalom, narod to sve odlično vidi i razume. A što se ostavke tiče, razmišljam o tome uvek i svakoga dana, posle svake greške, a preporučio bih i večitim vlastodršcima iz Demokratske stranke da učine to isto - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.04.2015. 08:45
Mene bi na njegovom mestu bilo sramota . Ali ja nisam politicar
Ponedeljak 06.04.2015. 08:43
Lažete kao braća Grim , oni su bar pisali bajke a vi treba da idete na robiju. Zašto niste odmah tražili mesto pada nego tek kasnije???? Zato što je možda neko još bio živ!!!!!! Mnogo nelogičnosti ima u vašoj istrazi kao da su vas savetovali Englezi koji su potopili Titanik zbog ličnih interesa-!!!!!
Ponedeljak 06.04.2015. 08:47
ko napad pilote demagogu,gmazu poltronski. jao kako ces jadno zavrsiti vlast,gore nego sloba zdajnik
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online