Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 27.03.2015.
11:16
blic.rs A

Šta je albanski policajac rekao Dačiću?

"Tema saobraćaj i svi povadiše mape, mi, Albanci, Crnogorci... Rekao sam 'ljudi, ne preterujte sa tim kartama, podsećaju na prošlo vreme'", ovako je šef srpske diplomatije Ivica Dačić još jednom omekšao atmosferu i nasmejao sagovornike, ovog puta u Prištini na skupu balkanskih šefova diplomatije i saobraćaja.

Tanjug
Zaslužan za omekšavanje atmosfere u Prištini: Ivica Dačić

Dačić je posle 1999. pre dva dana prvi put boravio u Prištini, zajedno sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Dačić kaže za "Blic" da se grad poprilično izmenio - "novi spomenici, novi nazivi".

- Bili smo u hotelu koji je sada pripada Bedžetu Pacoliju, ali ja sam ga i dalje zvao po nekadašnjeg nazivu Božur. Moram da priznam da su ljudi iz kosovske vlade bili dobri domaćini. Sve su ispoštovali, počev od statusne neutralnosti konferencije do predusretljivosti - kaže Dačić i ističe da mu je najjači utisak vezan za policajca Albanca.

- Rekao mi je: "Sve su krivi ovi sa Zapada što su nas zavadili. Oni su nam sve napravili" - priča Dačić.

Zorana: Nemam nikakav utisak o Tačiju

Hašim Tači i Ivica Dačić, kako sam ministar spoljnih poslova Srbije kaže, viđaju se često. Sa pregovaračkog stola u Briselu, sada su na istim konferencijama i skupovima jer su obojica ministri spoljnih poslova. Ipak, zasad nema naznaka kada bi Tači mogao da dođe u Beograd.

Za razliku od Dačića, Zorana Mihajlović nema posebne utiske iz Prištine. Kako kaže, niti o domaćinima, niti o Hašimu Tačiju, sa kojim se prvi put susrela.

- Ukratko, nemam nikakav utisak o Tačiju. Korektno su nas ugostili - kratko nam je rekla, a na pitanje kako joj Priština danas izgleda, međutim, imala je i odgovor i utisak.

- Priština je jedan tužan, nerazvijen i prilično prljav grad - zaključuje Mihajlovićeva.

POVEZANE VESTI

Petak 27.03.2015. 11:44
Nisam mogao da poverujem i nikako mi nije ulazilo u glavi kada su Makedonija i CG priznali Kosovo,ali gledajuci ovo sve vise mogu da razumem zasto,ako se ovaj prodao za jednu kobasicu i jedno pivo i da priznaje Kosovo,zasto ne bi vlade Mk i CG priznali za neko milijonce.A narod..sta to bese? aaa da,to je ona prosta masa potrebna samo za glasanje!
Petak 27.03.2015. 15:32
Pa Dačić poznaje Kosovo jer je poreklom s Kosova a verovatno zna i duh tog naroda kako albanskog tako i srpskog.On može komentarisati kakvo je Kosovo danas.Mihajlovićka-pa ona tna samo Novi Beograd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online