Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.03.2015.
09:00
Tanjug A

Lončar: Beba morala da dođe u veći medicinski centar

"Helikopter Vojske Srbije, u kojem je stradalo sedam osoba, krenuo je put Beograda upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja bebe koju je prevozio i kojoj je pomoć morala da bude pružena u većem zdravstvenom centru", izjavio je jutros ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Tanjug
Lončar: Procena da je bebi potrebna pomoć u većem medicinskom centru

Kako je Lončar objasnio, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, nadležni lekari su procenili da nema dovoljno vremena da se životno ugrožena beba preveze drumom preko Kopaonika.

- Naše je bilo da organizujemo, kada se nadležni dogovore gde će biti sletanje, da sačeka medicinska ekipa i sanitet. Da li bi to bio Niš, Kragujevac ili Beograd odluka je koja zavisi od više faktora. Njihova procena je bila da je dete, koje je staro pet dana i teško tri kilograma, životno ugroženo i da pomoć mora da mu se pruži u većem centru gde ima adekvatnih uslova i kadra za takvo oboljenje, istakao je Lončar.

Prilikom pada helikoptera Mi-17 Vojske Srbije u petak u 22.30 časova u blizini aerodroma "Nikola Tesla" poginulo je sedam osoba - pored posade VS, lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Posada helikoptera pošla je u spasavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške.

Sleteli su u kasarni u Raškoj, gde se vozilo sa bebom u inkubatoru ipak probilo nakon što je delimično raskrčen put. U Mi-17, u pratnji lekara Ljajića i anestetičara Veselinovića, uneta je beba u inkubatoru, sa manjim zalihama kiseonika. Poleteli su prema Beogradu, gde je u Institutu za majku i dete trebalo zbrinuti dete.

U međuvremenu, došlo je do pogoršanja vremenskih uslova. Letelica se srušila u blizini beogradskog civilnog aerodroma.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.03.2015. 09:21
E , pa bando lopovska recite isinu koja glasi : Hteli smo da se slikamo pored helikoptera kao SPASIOCI u Beogradu . Mogao je helikopter bebu da prveze do Kraljeva ili Kragujevca ali ko bi ga dočekao i kako bi se ministri slikali . Zašto nije dozvoljeno da se helikopter spusti u Kraljevo i da mu se sipa gorivo ? Helikopter je pao jer je osao BEZ GORIVA to povrđuje činjenica da prilikom pada nije eksplodirao šo se uglavnom deava kod pada helikoptera .
Ponedeljak 16.03.2015. 09:20
nesreća non stop visi nad Srbijom od vašeg dolaska na vlast...
Ponedeljak 16.03.2015. 09:43
Zašto nije otišla u Kragujevac ? Zato jer je tebi bio problem da dođeš u Kragujevac da se slikaš za dnevnik. Bilo ti zgodnije da se slikaš u Beogradu. Vaše reklame nam dolaze glave, zbog vašeg rejtinga spremni ste da pob-ije-te celu Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online