Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.03.2015.
06:46
D. N. P. - Vesti A

Maloletna majka nije pratila sina

Majka stradale bebe Fazila Fejzović (16) nije bila sa sinom u trenutku tragedije, ali se još ne zna iz kojih razloga. U novopazarskoj bolnici su bili nedostupni za ovu vrstu informacija.

Reuters
Iz nekog razloga, majka nije krenula s bebom i tako spasila živu glavu

Juče se nije moglo doći do majke, niti je iko od nadležnih mogao da kaže gde se ona nalazi u trenutku kada je celu Srbija potresla vest o pogibiji sedmoro putnika vojnog helikoptera.

Prema jednoj verziji, Fazilin svekar je u posebnim kolima pratio sanitetsko vozilo. Pratio ih je sve do dolaska helikoptera, ali iz nepoznatih razloga nije se ukrcao u njega kao član porodice. Ademovići su juče bili nedostupni za razgovor sa novinarima. Osim tragedije koja ih je zadesila, oni su bili gnevni i na pojedine medije zato što su objavili da je hranjenjem tek rođene bebe kravljim mlekom majka ugrozila zdravlje dečaka.

"Vesti" su saznale da je samo dva dana posle porođaja maloletna majka na svoju ruku napustila porodilište, da bi tri dana posle toga došla u bolnicu sa bebom koja je bila u vrlo lošem stanju. Kada su lekari konstatovali težinu zdravstvenih problema i sanirali ono što su u tom trenutku mogli, pod hitno su dete uputili u Klinički centar u Kragujevac.

Kao deo zdravstvene ekipe koja će pratiti stanje bebe u toku puta dodeljeni su lekar Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović.

Međutim, zbog odrona na putu između Kraljeva i Raške, kod mesta Bogutovac, sanitetsko vozilo je zaustavljeno. Kako je ponestajalo i kiseonika, neophodnog za održavanje bebe u životu, odlučuju da se vrate prema Raškoj. U mestu Ušće dobijaju bocu kiseonika i nastavljaju prema Raškoj, u nameri da idu sporednim putem preko Kopaonika. Zbog snega i lošeg puta, policija im savetuje da ne nastavljaju dalje i tada se u pomoć zove Vojska Srbije.

Otac u zatvoru

Kako saznajemo, otac stradale bebe i Fazilin suprug Aldin Ademović (28) nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne zbog krivičnog dela nanošenja teških telesnih povreda. Aldin je prethodno već bio u zatvoru zbog otmice deteta, ali zatvorsku kaznu od 5,5 godina nije izdržao do kraja jer je pušten po osnovu Zakona o amnestiji jednog broja osuđenika.

Supruga Šefka: "Dževade, što se ne javljaš"

Šefka Ljajić ispričala je da se oko pola deset uveče poslednji put čula sa suprugom lekarom Dževadom.
- Rekao mi je da je sve u redu: "Evo slećemo", ali od tada su prekinute sve veze i mi se više nismo čuli - svedoči uplakana supruga.
Oko pet sati ujutru ona je poslala poruku mužu: "Alo, Dževade, pobogu, što se ne javljaš", ali odgovora nije bilo.
Posle toga je zvala direktora bolnice da pita šta se dešava, ali ni on nije imao informaciju, da bi nešto kasnije u jutarnjim satima čuli za tragediju.
Ugledni novopazarski lekar ostavio je iza sebe dvojicu sinova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.03.2015. 09:45
Ovaj tragičan dogaćaj-posledica je nastala usled minimum 10 malih uzroka koji su da je neko hteo mogli biti rešeni i onda nema posledice.Doktor koji je vodio trudnoću maloletne osobe je trebao da obavesti socijalnog radnika a socijalni radnik objasni majci čime hraniti bebu. Uzroke su iskoristili spin doktori kako bi reklamirali ministre. Za dva dana dva ministra spašavaju bebe. Jedan ministar učestvuje u poteri za otmičarima?????. Drugi ministar čeka bolesnu bebu na aerodromu??????? Najveći krivac za zanemarivanje bebe je maloletna majka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online