Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.12.2014.
05:45
J. L. Petković - Vesti A

Ristić dobrovoljno na saslušanju

Slaviša Ristić, bivši predsednik opštine Zubin Potok, juče se dobrovoljno javio u zgradu Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici gde ga je saslušao međunarodni tužilac.

Slaviša Ristić
 

To je potvrdila portparolka Euleksa Dragana Nikolić-Solomon. Do zaključenja ovog broja nismo uspeli da saznamo da li je Ristić pušten nakon saslušanja, ili mu je određen pritvor.

Potpredsednik DSS

Članovi Skupštine AP KiM više puta su se oglasili povodom slučaja Slaviše Ristića. Oni smatraju da "nedvosmisleno potvrđuje krajnji cilj da se preostali srpski narod zastraši i primora na iseljavanje sa KiM".
Na nedavno održanoj Skupštini Demokratske stranke Srbije, Slaviša Ristić, dugogodišnji član te stranke, izabran je za njenog potpredsednika.

Protiv nekada neprikosnovenog autoriteta opštine Zubin Potok i jednog od najuticajnijih ličnosti na severu KiM, Euleks je podigao optužnicu ove godine zbog "ugrožavanja osoblja UN i pridruženog osoblja UN". Dovodi se u vezu s incidentom kada je 26. jula 2011. na teritoriji opštine Zubin Potok ubijen pripadnik specijalne jedinice Kosovske policije Enver Zumberi.


U avgustu su izdati nalozi za hapšenje Ristića, kao i za aktuelnog gradonačelnika Stevana Vulovića. Nalog za hapšenje izdat je nakon što se njih dvojica nisu pojavili na dva puta zakazivana pretpretresna ispitivanja u kancelariji tužilaštva u Mitrovici.


Kao je navedeno, tužilac Euleksa je jednom stupio u kontakt putem telefona sa Vulovićem koji mu je odgovorio da je u bolnici. Ristić je sve vreme bio nedostupan. Pretpostvalja se da se obojica nisu nalazila na teritoriji KiM.


Stevan Vulović se tereti za "omogućavanje bekstva licima lišenim slobode, preciznije, bekstvo iz policijske stanice u Zubinom Potoku, osumnjičenog Slobodana Sovrlića" 2014. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.12.2014. 08:53
NIKOLIĆU,VUČIĆU,SA POTRČKOM DAČIĆEM I SVIM VAŠIM PODREPAŠIMA,PROKLETI BILI,DOK VAM JE SEMENA I PLEMENA.VAŠOM IZDAJNIČKOM POLITIKOM DOPRINELI STE DA MI NA SEVERU KOSOVA,KAO I PATRIOTA I VELIKI BORAC SLAVIŠA RISTIĆ,NEMAMO AMA BAŠ NIKAKVA PRAVA,MOGU DA NAS ZATVARAJU I EULEKS I TAČI KAD IM SE PROHTE,A ZAŠTO SAMO ZATO ŠTO BRANISMO SVOJE KUĆE.AKO IMA BOGA MOLIMO MU SE DA SE RASPADATE DA ISPUSTITE DUŠU U NAJVEĆIM MUKAMA,NEVIDJENI IZDAJNICI SRPSTVA U ISTORIJI POSTOJANJA OVOG NARODA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online