Utorak 02.12.2014.
05:45
J. L. Petković - Vesti

Ristić dobrovoljno na saslušanju

Slaviša Ristić
 

To je potvrdila portparolka Euleksa Dragana Nikolić-Solomon. Do zaključenja ovog broja nismo uspeli da saznamo da li je Ristić pušten nakon saslušanja, ili mu je određen pritvor.

Potpredsednik DSS

Članovi Skupštine AP KiM više puta su se oglasili povodom slučaja Slaviše Ristića. Oni smatraju da "nedvosmisleno potvrđuje krajnji cilj da se preostali srpski narod zastraši i primora na iseljavanje sa KiM".
Na nedavno održanoj Skupštini Demokratske stranke Srbije, Slaviša Ristić, dugogodišnji član te stranke, izabran je za njenog potpredsednika.

Protiv nekada neprikosnovenog autoriteta opštine Zubin Potok i jednog od najuticajnijih ličnosti na severu KiM, Euleks je podigao optužnicu ove godine zbog "ugrožavanja osoblja UN i pridruženog osoblja UN". Dovodi se u vezu s incidentom kada je 26. jula 2011. na teritoriji opštine Zubin Potok ubijen pripadnik specijalne jedinice Kosovske policije Enver Zumberi.


U avgustu su izdati nalozi za hapšenje Ristića, kao i za aktuelnog gradonačelnika Stevana Vulovića. Nalog za hapšenje izdat je nakon što se njih dvojica nisu pojavili na dva puta zakazivana pretpretresna ispitivanja u kancelariji tužilaštva u Mitrovici.


Kao je navedeno, tužilac Euleksa je jednom stupio u kontakt putem telefona sa Vulovićem koji mu je odgovorio da je u bolnici. Ristić je sve vreme bio nedostupan. Pretpostvalja se da se obojica nisu nalazila na teritoriji KiM.


Stevan Vulović se tereti za "omogućavanje bekstva licima lišenim slobode, preciznije, bekstvo iz policijske stanice u Zubinom Potoku, osumnjičenog Slobodana Sovrlića" 2014. godine.

2024 © - Vesti online