Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 09.11.2014.
04:34

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Misterija leta iz Amsterdama

Lider Srpske radikalne stranke u Srbiju će doći najverovatnije sutra. Poslednja šansa da se to dogodi za vikend, propala je juče, jer se nije ukrcao u jedini avion koji je saobraćao iz Amsterdama ka Beogradu, JU 361 koji je na aerodrom "Nikola Tesla" sleteo oko 13 časova.

Lažna najava iz Holandije: Pristalice džaba čekale
 

Do najveće konfuzije je došlo u noći između petka i subote, kada je iz Amsterdama sleteo poslednji avion koji je saobraćao tog dana ka Srbiji. Brojne novinarske ekipe, ali i oko 50-ak najvernijih Šešeljevih pristalica i simpatizera je željno iščekivalo da li će se lider radikala pojaviti bilo na VIP ili donjem izlazu za putnike. Posle 20-ak minuta, nedoumicu je prekinula jedna stjuardesa koja je tvrdila da je stigla tim letom i da Šešelj nije stigao, mada je tako bilo planirano?!

- Imali smo informaciju da treba da se ukrca na naš let i da je u pratnji holandske policije i zvaničnika konzulata Srbije stigao na Aerodrom. Zbog toga smo navodno i kasnili 25 minuta sa poletanjem. Međutim, u poslednjem trenutku se od toga odustalo, ali mi nismo dobili nikakvo objašnjenje - kazala je ova stjuardesa.

Šešeljev pravni savetnik Milan Terzić kaže da ne zna koliko je ta informacija tačna.

- Holandske vlasti imaju stroga pravila da se svaki transfer ove vrste drži pod oznakom poverljivosti sve dok je osoba na teritoriji Holandije. Otuda i ja kao pravni savetnik ili Šešeljeva porodica ne znamo ni tačan datum ni tačnu satnicu njegovog povratka - kaže Terzić.

Ljajić: Neće pre utorka

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da se ne očekuje da Šešelj pre utorka stigne u Srbiju.
- Procedura za njegovo oslobađanje trajaće još nekoliko dana - izjavio je Ljajić za RTS.

- Tek kada avion poleti, ambasada Srbije obaveštava porodicu i pravnog zastupnika.

Ni Jadranka Šešelj takođe nije mogla da iznese više detalja o tvrdnji da se u poslednjem trenutku odustalo da njen suprug u petak stigne u Srbiju.


- Čuli smo se i verujem da bi mi tako nešto rekao. Pretpostavljam da je u pitanju nečija loša informisanost ili izmišljotina - kaže Jadranka i dodaje da njen suprug bez euforije čeka trenutak kada će napustiti Haški tribunal i poleteti ka Srbiji.


- Rekao mi je da se spakovao, razdužio sve stvari i da čeka kada će ga pozvati da krenu, ali ne zna kada bi to moglo da se dogodi, pa čak i da li će ići redovnom avionskom linijom ili ne - objašnjava supruga predsednika SRS.


U vrhu SRS nezvanično smo saznali i da je potpuno nejasno da li će Šešelj uopšte doći direktnom avio-linijom ili će se transfer obaviti presedanjem u nekom od evropskih gradova, kao i da li će možda u Srbiju stići nekim specijalnim letom.


Reporteri "Vesti" sve do ranih jutarnjih časova, u subotu su na Aerodromu "Nikola Tesla" čekali lidera radikala u "pratnji" 50-ak najodanijih Šešeljevih pristalica i simpatizera, kao i velikog broja policajaca u uniformi i u civilu.
- Izgleda se povratku Šešelja raduje samo srpska policija, mi četnici i vi novinari - kazao je kroz smeh jedan od članova SRS koji planira da i sledećih dana na aerodromu čeka vojvodu.

"Jedini srpski junak našeg doba"

- Došla sam da sačekam jedinog srpskog junaka našeg doba, Vojislava Šešelja. Samim

Tatjana Olujić sa suprugom

njegovim puštanjem na slobodu Hag je priznao svoj poraz. Dakle, Šešelj je održao svoje obećanje od pre 12 godina i razbucao je ovaj sud - kazala je "Vestima" proslavljena violinistkinja Tatjana Olujić.
Ona je dodala da je strašno što se Šešelj razboleo u Hagu.
- Ne sumnjam da će se ipak brzo oporaviti u okruženju svoje porodice, stranačkih kolega i svog naroda. Uverena sam da će Srbiji doneti boljitak - kazala je Olujić.

 

Moma Raičević

Ona je bila u društvo svog supruga Dragana Aničića, ali i nekadašnjeg Miloševićevog pravnog savetnika, Mome Raičevića.


- Šešelj dolazi u Srbiju živ i to je najvažnije. U Hagu se držao kao junak, a to će pokazati i sada, kada stigne u Srbiju - kratko je prokomentarisao Raičević.

Advokat Branislav Tapušković: Tribunal kriv za tešku bolest

Advokat Branislav Tapušković smatra da je bezuslovno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu znak da Haški tribunal nije vodio računa o zdravlju zatvorenika. On je u

Branislav Tapušković

Kažiprstu na TVB92 istakao da je ovakva odluka Haškog tribunala znak da je zdravstveno stanje predsednika SRS veoma ozbiljno.


- Čini mi se da je njegovo zdravstveno stanje takvo da oni nisu znali šta više da učine, pa se zato i nisu bavili uslovima koje su nekada postavljali za puštanje zatvorenika na privremenu slobodu - naveo je Tapušković.


Prema Tapuškovićevim rečima, Šešeljev odnos prema Haškom tribunalu je bio principijelan i ne može se govoriti o tome da je on vršio opstrukciju.
- Ako je Ramuš Haradinaj odlazio iz Suda, bavio se politikom, a potom se vraćao u Sud, nema razloga da u Šešeljevom slučaju to bude drugačije - smatra Tapušković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 07:37
Moze neko da ga voli ili mrzi ali coveka sa jacim karekterom i cvrstom voljom tesko je naci ne samo u Srbiji nego i sire.Onoliko godina biti odvojen od porodice i slobode i ni malo se nije savio ili pravio bilo kakve kompromise.Skidam kapu pred covekom koga niko ne moze slomiti ni psihicki ni moralno.Nadjite politicara u Svetu koji bi u slicnoj situaciji tako ponasao.Svi bi oni sklapali neke dilove ili ukopali druge da spasu svoju guzicu.Vojislave sve najbolje u buducnosti.
Nedelja 09.11.2014. 05:28
Dobro nam dosao Junace! Dan pre ili kasnije u odnosu na 12 god, tamnicenja nista ne znaci. Neka ti dragi Bog bude na pomoci i dodeli malo srece i zdravlja i da pozivis svojoj porodici i svom narodu za koji si se borio ,protiv svetskih hulja sve ovo vreme. Svaki Srpski rodoljub: sa KiM, RS, RSK, verna dijaspora, svi se molilimo za tvoje i nase dobro da si medju nama.
Nedelja 09.11.2014. 08:39
Znači ipak nije bezuslovno slobodan, ako ne može sam da sedne na prvi avion.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online