Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 31.03.2015.
22:30
Blic.rs A

Parodija i(li) tragedija: Vulin demantuje Vulina

Ministar rada Aleksandar Vulin trebalo bi da se odluči: da li Haški tribunal destabilizuje Srbiju time što je pustio Šešelja na slobodu, ili tako što traži da se on vrati u pritvor.

Tanjug
Negde se zapetljao: Aleksandar Vulin

- Odluka Haškog tribunala o vraćanju Vojislava Šešelja u pritvor direktno ima veze s pokušajem rušenja vlade Aleksandra Vučića i destabilizacijom Srbije - rekao je Vulin juče (30. mart). On je optužio Haški tribunal da je doneo odluku da Srbiju uvuče u sukob i destabilizaciju.

- Rekao sam da će doći dan kada će Šešelj reći da se neće predati, a da će vlasti morati da ga uhapse. To se i događa. Sve to ima veze i sa govorom premijera Vučića 24. marta, kada je rekao da je reč o NATO agresiji, a ne o akciji. Odmah potom dolazi ovo - objasnio je Vulin. On je istakao da Srbiju pokušavaju da destabilizuju "one zemlje koje nisu htele da dođu na obeležavanje godišnjice NATO bombardovanja, kao i one koje u žalbenom veću Haškog tribunala imaju sudije".

7. 11. 2014.
Puštaju Šešelja da bi desta-bilizovali Vladu Srbije


30. 3 2015.
Vraćaju Šešelja da sruše Vučića

Međutim, on nije želeo da precizira o kojim zemljama je reč, uputivši novinare da se o tome sami obaveste. Predstavnike sedme sile takođe je zanimalo u kom svojstvu je Vulin odlučio da drži konferenciju za novinare na temu Vojislava Šešelja, kad resor koji vodi nema nikakve veze sa njim, i to u Palati “Srbija”. Međutim, Vulin je kazao da o Šešelju govori u ime Pokreta socijalista, čiji je predsednik.

Međutim, i pre pet meseci, kada je Haški tribunal odlučio da Šešelja pusti na slobodu, Vulin je ocenio isto - to je odluka kojom se želi izazvati destabilizacija Srbije. Vulin je tada kazao da je premijer Aleksandar Vučić omogućio da Šešelj dođe u Srbiju, ali i da ga “Hag pušta zbog destabilizacije zemlje”. Prema njegovom tumačenju, radilo se o poruci zbog odnosa Srbije sa Rusijom, ali je i tada naveo da “neće biti dozvoljeno da se destabilizuje Srbija i da premijera neće moći da uplaše”.

Nemojte plašiti Vučića na bilo koji način, neće vam uspeti - poručio je Vulin. On je tada kazao da se zapravo radi o pretnjama Vučiću kome je, po njegovim rečima, govoreno “ako ne budeš promenio politiku kada je Rusija u pitanju, ako budeš održao paradu, ako Putin bude tako drag gost, videćeš da ćemo naći načina da destabilizujemo Srbiju”.

"Ništa nije slučajno"

Osim Haškog tribunala i zapadnih sila, i DS je, po ministrovom sudu, imala veze sa puštanjem Šešelja na slobodu.

- Nije slučajno da je lider radikala pušten na slobodu tri dana pošto je poslanik te stranke dao podršku za rekonstrukciju Vlade Vojvodine čiji je premijer Bojan Pajtić. Ne ide to jedno s drugim - ocenio je Vulin.

Strane službe su se umešale, prema njegovom viđenju, i kada je u pitanju utakmica Srbija - Albanija.

- Mislite da je dron slučajno došao, da su to napravili navijači? To su radile strane službe i one su htele da izazovu destabilizaciju - kazao je Vulin, koji je i tada, kako je istakao, govorio lično mišljenje.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.03.2015. 22:42
Vulinu je u opisu posla da bude Vučićeva podguzna muva . Samo mu je ozbiljna konkurencija gov.o koje uređuje Informer ...
Utorak 31.03.2015. 22:51
Ако је Др Шешељ толико безначајан зашто се оглашавате господине Вулине . Вулин , вучићев дежурни гласноговорник .
Sreda 01.04.2015. 13:20
ово је мој ученик на кога сам се отимо са баба јулу
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online