Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 30.10.2014.
22:41
Srna A

“Šešeljeva sloboda - sloboda za Srbiju“

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj vodi nadljudsku borbu protiv Haškog tribunala i svaka mlada osoba trebalo bi da se ugleda na njega, poručila je u četvrtak uveče predsednik Saveta za informisanje novosadskog odbora SRS-a Marina Nedeljković.

Lider radikala vodi nadljudsku borbu protiv Haškog tribunala: Vojislav Šešelj
 

"Šešelj vodi borbu za vanvremenske vrednosti: istinu, slobodu, pravdu i otadžbinu. Zato je sloboda za Vojislava Šešelja sloboda za Srbiju", rekla je Nedeljkovićeva u Novom Sadu na četvrtoj protestnoj večeri "Oslobodite Šešelja".

Šef katedre za istoriju na novosadskom Filozofskom fakultetu Dejan Mikavica istakao je da za Srbe nijedno pravilo ne važi u istoj meri kao za druge narode.

"U Hagu se sudi Garašaninu, Karađorđu, svakom Srbinu sa nacionalnom namerom. Istoričari su dužni svom narodu istinu: oduvek je postojala ideja o velikoj Srbiji, samo Srbi nisu imali snage da je ostvare. Srbima je uskraćeno pravo na nacionalne interese. Zato treba odati počast najvećem stradalniku srpskog naroda Svetozaru Miletiću, a odmah uz njega je Vojislav Šešelj", poručio je Mikavica.

Profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Slobodan Orlović istakao je da je danas u Srbiji prema jednom Srbinu na djelu tehnologija zločina.

"Ovo poslednje je pokušaj sudskog ubistva: bez suda i bez presude. Politikologija je danas vrlo pametna i neiskrena - strelom koja na vrhu ima otrov gađaju samo Srbe", rekao je, između ostalog, Orlović.

Okupljeni su i večeras krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, a za sutra u 18.00 časova najavljeno je peto protestno veče.

Vojislav Šešelj, koji se u pritvoru Haškog tribunala nalazi već 12 godina, nedavno je obavestio rukovodstvo SRS-a da su mu lekari u Hagu otkrili metastaze na dva mesta na jetri.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.10.2014. 22:50
Vojo CARE. tI si u " pritvorskoj jedinici u hagu" a mi gradjani smo u Pritvorskoj jedinici zvanoj SRBIJA. CEO JEDAN NAROD NA ROBIJI. SVE STO SI REKAO ZA ZAPADNE ZLOTVORE I ZA DOMACE IZDAJNIKE I SVE VLASTI KOJE SU TI LEDJA OKRENULE SVE JE TACNO I NAROD TI OVDE VERUJE I SAOSECA SA TOBOM. MOZDA JE NAROD IZGUBIO BITKU ALI RAT NECE. ZIVEO!
Četvrtak 30.10.2014. 22:50
Велики Србин!!! Небески херој!!! Страда за Србију и народ срБски, за истину, за крст часни и слободу златну!!! Нисмо вредни ни пертле да му вежемо.
Četvrtak 30.10.2014. 23:31
Svojim heroizmom, i uzvišenim mučeništvom, dr Vojislav Šešelj je stao u prve redove boraca za solidarnost naroda i za slobodu sveta. živeo najbolji Srbin današnjice.haški mučenik vojvoda Šešelj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online