Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 31.10.2014.
22:12
Srna A

“Šešelj: Pobednik nad silom i nepravdom“

Lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji se u pritvoru Haškog tribunala nalazi već 12 godina, svrstava se u red moralnih pobednika nad silom i nepravdom, izjavio je profesor svetske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Miodrag Radović.

Sve veći broj ljudi traži pravdu za lidera SRS Vojsilava Šešelja
 

"Ja koji nikada nisam bio uz Šešelja i Srpsku radikalnu stranku danas ne propuštam priliku da ljudima kažem da ne smemo ćutati o ovoj svetskoj nepravdi prema jednom čoveku koji strada pred svetom, narodom i Bogom", rekao je Radović u Novom Sadu na petoj protestnoj večeri "Oslobodite Šešelja".

Potpredsednik novosadskog odbora SRS-a Snežana Mušicki istakla je da je Šešelj čovek koji sme da kaže šta misli, istinu o svemu i svakome, te da stvari nazove pravim imenom. "Srpska istorija je pokazala da se izdaja svakog Brankovića, meri junaštvom jednog Obilića", poručila je Mušicki koja je i profesor srpskog jezika i književnosti.

Potpukovnik Miodrag V. Perać, predsednik istorijske sekcije Miloš S. Milojević u okviru Ruskog društva "Rusija", rekao je da su Srbi čitali "Ideologiju srpskog nacionalizma" ne bi bilo izdaje u srpskom narodu, a u istoriji se zna kako konvertiti i izdajnici prolaze.

Pročitano je i pismo podrške nekoliko društveno-političkih organizacija iz bratske Rusije, koje traže hitno puštanje Šešelja na slobodu i mogućnost liječenja u Moskvi.

Po završetku protestne večeri prisutni su krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, noseći stranačke zastave i veliki transparent "Oslobodite Šešelja".

Gradski odbor SRS-a Novi Sad sutra će od 18.00 časova u stranačkim prostorijama organizovati šesto protestno veče.

POVEZANE VESTI

Petak 31.10.2014. 22:26
E мој Шеки,сви су ти окренули леђа и издали те кад су ти највише требали.
Petak 31.10.2014. 22:31
E moj profesore sam kazes da nikada nisi bio uz Seselja i radikalnu stranku a sad malko peres savest bojim se sa dosta debelim zakasnjenjem. VJISLAV ŠEŠELJ JE PLANETARNI HEROJ U BORBI ZA ISTINU I PRAVDU. SRPSKI NAROD TO NIJE PREPOZNAO ILI NIJE HTEO ILI NIJE SMEO ZATO CE PLATITI STRAVICNU CENU. DA LI IMA NORMALNOG SRBINA DA SADA NE VIDI KO JE KO U SRBIJI. VELICINA NJEGOVOG HEROJSTVA SE POJACAVA JER JE OTISAO S VOJOM VOLJOM DA BRANI ISTINU I OTADZBINU A VRHUNAC NJEGOVE VELICINE STO JE POTPUNO NEVIN TRUNUO U FASISTICKOM KAZAMATU. MOZE CELA SRBIJA DA GA NE VOLI I NE POSTUJE NJEGOVU BORBU ALI TO SAMO DOKAZUJE DA NISMO DOSTOJNI NASIH PREDAKA. VOJO CARE SAMO RUSKI I KUBANSKI LEKARI...
Petak 31.10.2014. 23:45
ШЕШЕЉА СУ АПСИЛИ ТИТО СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ и НАТО у ХАГ И ники није успо да га СЛОМИ Шешељ је СРПСКИ ХЕРОЈ РАТКО МЛАДИЋ ЈЕ СРПСКИ ХЕРОЈ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ ЈЕ НАЈВЕЋИ ИЗДАЈНИК Сведоћење агента ЦИА на Слободана: http://www.novi-svjetski-poredak.com/2012/10/27/stipe-mesic-slobodan-milosevic-franjo-tudman-i-alija-izetbegovic-su-bili-agenti-cia-e/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online