Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 15.10.2014.
11:26
Beta A

Dragišić: Veliki propust u organizaciji utakmice

Vojni analitičar Zoran Dragišić izjavio je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija u Beogradu, posledica velikog propusta u organizaciji utakmice koja je važila za događaj visokog bezbednosnog rizika.

Zoran Dragišić, vojni analitičar
 

Dragišić je u izjavi agenciji Beta ocenio da je pojava letelice na daljinsko upravljanje, nad stadionom u Humskoj, za koju je bila zakačena zastava takozvane Velike Albanije, ozbiljan propust.

"Neshvatljivo je kako su takva letelica i uređaj kojim se upravlja letelicom uneti. Mora se ustavoviti odakle je ona stigla, da li je neko izvan stadiona njome upravljao, koliki je njen domet", naveo je Dragišić.

On je kazao da je takve letelice video i na Zvezdinom stadionu, na manjim utakmicama. "Ali, juče je na utakmici bio predsednik Republike (Tomislav
Nikolić). Neko je u tu letelicu mogao da stavi eksploziv, da izvrši atentat na predsednika, da ubije ljude koji su bili u svečanoj loži..", istakao je Dragišić i izrazio nadu da policija ustanovila činjenice u vezi sa unošenjem letelice na stadion.

Ovo je prljavi albanski provakator, Sorošev saradnik!

Incident je, kako je ocenio, bio "sračunata provokacija usmerena na to da se prekine utakmica i izazove skandal". "Nadam se i da će UEFA debelo kazniti Fudbalski savez Albanije zbog ove političke i nacionalističke provokacije kakva je izričito zabranjena pravilima UEFA. Ovo je bila politička provokacija na
sportskoj priredbi", kazao je Dragišić.

On je dodao i da očekuje da će Fudbalski savez Srbije biti oštro kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice. "Ovaj incident je dobra škola za one koji će obezbeđivati sutrašnju paradu (povodom godišnjice oslobođenja Beograda).
Očekujem da će Vojna Parada biti bolje obezbeđena nego jučerašnja utakmica", kazao je Dragišić.

Utakmica Srbija-Albanija prekinuta je prekinuta u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavila mala letelica = "kvadrokopter" na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji s crnim dvoglavim orlom, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera
Ismaila Ćemalija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste iz 19. veka.

Utakmica u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine,  prekinuta je pošto su se nakon tog incidenta igrači obe ekipe sukobili na terenu, a gledaoci počeli da upadaju na teren.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 14:52
ја сам ЗГРОЖЕНА ЗАПРЕПАШЋЕНА ЗАБРИНУТА ЗГАЂЕНА....... Сви смо знали да је овај меч утакмица високог ризика и да се овако нешто деси у сред БГ па то је шамарчина по сред лица сваком становнику Србије !!! Слушам а не желим да вјерујем како је дрон пуштен са оближње цркве а навођен из ВИП ложе.... ?!
Sreda 15.10.2014. 15:11
Ако је истина да је дрон полетио са оближње цркве (у шта не вјерујем и не желим да вјерујем!) онда треба цркву прекадити и поново освештати и очистити је од скотоваа и погани у људском облику....!!! Замислите да су Срби у сред Тиране овако дроном на стадион унијели заставу велике Србије, а? Шта би било? Моментално би се по хитном поступку сазвао СБ УН-а и Србија би драконски била кажњена.... Ad hoc !!!
Sreda 15.10.2014. 15:23
".....Nadam se i da će UEFA debelo kazniti Fudbalski savez Albanije zbog ove političke i nacionalističke provokacije......" Господине Драгишићу, ви сте политички аналитичар и професор на факултету...значи учен човјек. И баш ме због тога и зачудила ова ваша реченица јер ми одаје утисак да Ви баш и немате понекада контакт са сопственим мозгом, извињавам се на овој грубости! Па ево да вам ја необразована дам само 1 примјер "дебелог" кажњавања од стране УЕФА.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online