Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 18.10.2014.
12:40
Vestionline, vecernji.hr A

Hrvati: Srbiji svakako nema pomoći, ali Albaniju treba "ohladiti"

Često se u Srbiji pominju komšijski odnosi. I, uglavnom važi ona stara - "da komšiji crkne krava". Međutiim, naše kolege novinari iz Hrvatske razmišljaju potpuno drugačije. U većini, ako ne i u svakoj situaciji, objektivno izveštavaju, a čak ponekad umeju da "opletu" i po rivalima Srbije.

Provokacija: Zastava "velike Albanije" na stadionu Partizana

Tako nešto sada je učinio portal "večernji.hr", napravivši tekst, odnosno komentar na situaciju koja se dogodila na meču između Srbije i Albanije.

"Brate, kakvu su nam foru prodali", navodi se u tekstu, a prenose komentare srpskih novinara sa stadiona.

"Albanci kažu da su ih tukli redari i žandarmi. Uostalom, kome se Srbi mogu opravdati? Ko će im biti saveznici? Francuzi? Teško, pa Grobari su ubili navijača Tuluza, a Srbija je ubicama 2012. godine prepolovila kaznu", piše novinar hrvatskog portala, a onda se osvrće i na rasistički ispad navijača Srbije na meču mladih reprezentacija naše zemlje i Engleske, kao i na "slučaj Bogdanov" iz Đenove.

" Englezi? Još teže. Pa, oni su tražili dugogodišnje izbacivanje Srbije zbog nereda u Kruševcu. Italijani? Pa, deca se kriju ispod stolova kada čuju ime "srpski huligani". Nemci će ih za zadovoljstvom "opaliti", a Portugalci i Danci bi rado sebi olakšali put do Eura".

Usledila je i objektivno kratka lista prijatelja Srbije...

"Ostaju im samo stari prijatelji Rusi, ili eventualno Grci i Bugari. Tanko, pretanko".

Poseban i jak akcenat bačen je na državljane Albanije.

"Hoće li taj dron fantom biti simpatičan i kada bude smrtnih slučajeva na stadionu? Da li bi neko od nas, ko je naglo otkrio simpatije prema Albancima, primio u kuću organizatore poletanja letelice? Nešto mi se čini da protivniku Srbije fudbal nije bio u prvom planu", piše se na kraju teksta.

POVEZANE VESTI

Subota 18.10.2014. 12:53
не разумем насилну потребу новина у Србији да нам у последње време готово свакодневно преписују и препричавају шта се пише по крватским новинама и какви су њихови "дојмови".. кога то интересује од директно иде на њихове сајтове па прочита.. све друго је постало ментално силовање читатеља!
Subota 18.10.2014. 15:56
Vidim, često se osvrćete šta piše ovaj mali, iskompleksirani narod, najbolje još da znamo šta pišu makedonci i bh federacija, slovenci...to je sve bagra kojoj su Srbi dali državnost, ali, ajde, da se manem istorije, nego, daj, Bože, da se okrenemo Rusima, pa neki bi dupe dali da im Putin ukaže ovoliku počast, vojno i ekonomski bismo postali sila, ali mi trčimo našim neprijateljima koji su nas bombardovali i gledamo šta naši hrvatski neprijatelji pišu...zato smo tu i gde jesmo i svaka boranija nas ka.a!
Subota 18.10.2014. 14:50
Занимљиво виђење целе ситуације. Приметио сам, читајући велеумне коментаре испод текста на "вечерњаку", да нисмо једини којима нема помоћи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online