Subota 18.10.2014.
12:40
Vestionline, vecernji.hr

Hrvati: Srbiji svakako nema pomoći, ali Albaniju treba "ohladiti"

Provokacija: Zastava "velike Albanije" na stadionu Partizana

Tako nešto sada je učinio portal "večernji.hr", napravivši tekst, odnosno komentar na situaciju koja se dogodila na meču između Srbije i Albanije.

"Brate, kakvu su nam foru prodali", navodi se u tekstu, a prenose komentare srpskih novinara sa stadiona.

"Albanci kažu da su ih tukli redari i žandarmi. Uostalom, kome se Srbi mogu opravdati? Ko će im biti saveznici? Francuzi? Teško, pa Grobari su ubili navijača Tuluza, a Srbija je ubicama 2012. godine prepolovila kaznu", piše novinar hrvatskog portala, a onda se osvrće i na rasistički ispad navijača Srbije na meču mladih reprezentacija naše zemlje i Engleske, kao i na "slučaj Bogdanov" iz Đenove.

" Englezi? Još teže. Pa, oni su tražili dugogodišnje izbacivanje Srbije zbog nereda u Kruševcu. Italijani? Pa, deca se kriju ispod stolova kada čuju ime "srpski huligani". Nemci će ih za zadovoljstvom "opaliti", a Portugalci i Danci bi rado sebi olakšali put do Eura".

Usledila je i objektivno kratka lista prijatelja Srbije...

"Ostaju im samo stari prijatelji Rusi, ili eventualno Grci i Bugari. Tanko, pretanko".

Poseban i jak akcenat bačen je na državljane Albanije.

"Hoće li taj dron fantom biti simpatičan i kada bude smrtnih slučajeva na stadionu? Da li bi neko od nas, ko je naglo otkrio simpatije prema Albancima, primio u kuću organizatore poletanja letelice? Nešto mi se čini da protivniku Srbije fudbal nije bio u prvom planu", piše se na kraju teksta.

2024 © - Vesti online