Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 09.09.2014.
08:50
Lj. Ivanović - Vesti A

Loši direktori i dalje u foteljama

Pompezno najavljena čistka nesposobnih i korumpiranih direktora javnih preduzeća u Srbiji je zaboravljena. Avgust je premijeru Vučiću izgleda bio pretrpan obavezama jer nije ispunio obećanje dato u julu u Nišu da će "za najviše mesec dana 70 odsto poslovodstva u javnom sektoru biti promenjeno".

Ništa od spektakla: Milan Beko

Na sednici 28. jula vlada je razrešila direktore Železnica Srbije, Aerodroma "Nikola Tesla", Diposa, Državne lutrije Srbije, Dunav osiguranja, Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Agencije za bezbednost saobraćaja. I tu se stalo.


Vučić je najavio da će i u EPS "morati da bude" temeljnih kadrovskih promena, ali da ih za sada nema jer "još nisu našli dovoljno dobro rešenje".


Profesor Dušan Pavlović, savetnik bivšeg ministra privrede Saše Radulovića, kaže da su sve najavljene smene besmislene bez uvođenja obaveze o transparentnosti rada javnih preduzeća i da su najave budućeg premijera Aleksandra Vučića "prosto premeštanje nečega iz levog u desni džep".


- Vučić hoće nas da ubedi da će on lično da bude u to uključen, da će ići od preduzeća do preduzeća da kontroliše poslovanje. Kad vam to kaže Vučić, koji je svog kuma postavio da bude direktor JP Elektromreža Srbije, ili koji u zadnje dve godine nije uradio ništa po tom pitanju, a mogao je, onda nisam siguran da je to kredibilno - kaže Pavlović.


Predsednik vlade je najavljivao konkurse u više navrata.
- Umesto razrešenih direktora biće imenovani vršioci dužnosti direktora, a zatim će na javnim konkursima biti izabrani najbolji i najstručniji ljudi - rekao je Vučić u Nišu.
Prema podacima Narodne banke Srbije iz 2012, u Srbiji posluje 716 javnih preduzeća, a praktično svima upravljaju političke partije. Javna preduzeća su po brojnim pokazateljima najveći izvor korupcije i zloupotreba novca građana - poreskih obveznika.

Samo prazne reči

Potpredsednik SNS i ministar vojni Bratislav Gašić je najavio novi zakon kojim će biti predviđeno da savesnost poslovanja "direktori javnih preduzeća garantuju ličnom imovinom". Zakon, međutim, još nije ni napisan. Biznismen Milan Beko još nije preuzeo vođenje Železnica Srbije iako je i njegov dolazak spektakularno najavljen.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.09.2014. 09:33
Da li je moguće da su loši direktori i dalje u foteljama ? SVE ŠTO JE OBEĆAO SVE JE SLAGAO . JEDNOSTAVNO VUČIĆ JE NAJVEĆI LAŽOV U SRBIJI . ALI VUČIĆU SRBIJA VERUJE I NARODU JE "LAKO" DOK GA VUČIĆ VODI U AMBIS . NEKA MI BILO KO NAPIŠE ŠTA JE TO DO SADA VUČIĆ URADIO DOBRO ZA SRBIJU . JA MISLIM DA NIŠTA NIJE URADIO DOBRO ČAK JE URADIO MNOGO LOŠIH STVARI AKO NEKO MOŽE NEKA SE SETI I NAPIŠE . MOLIM VAS .
Utorak 09.09.2014. 09:39
Ono sto je i pre receno demagogija i populizam !!!
Utorak 09.09.2014. 11:13
I ko je od losih direktora lopova ikada dobio pravosnaznu zatvorsku kaznu i robijao,ili mu je imovina konfiskovana,naravno niko nikada.I Vucic zna da ce i on biti smenjen i nece da se zamera,a i poenta svakog politicara je doci na vlast i obogatiti se.Sto nije ispitao Vucic bogatstvo Cede,i ostalih milionera bez dana staza a bili su golje,jednostavno svi su isti i rade za svoj dzep.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online