Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.11.2016.
15:45
Tanjug A

Premijer sprema "ozbiljnu metlu": Nisam mnogo pametan, ali nisam baš ni budala

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zatražio informaciju u vezi s poslovanjem EPS-a i da se nada da će ga sutra na stolu sačekati puna informacija u vezi s tim, a reč je o medijskim napisima koji govore o "velikoj pljački struje" koja se odvijala u vreme bivšeg rukovodstva tog javnog preduzeća.

Tanjug
Da nas varaju, varaju nas: Aleksandar Vučić

- Živ se pojedem, ali bukvalno se živ pojedem kada vidim da kažu treba nam gas po 220 i dovoljno nam je hiljadu kubnih metara da bismo mogli da poslujemo profitabilno. A onda im obezbedite gas za 195 i kažete izračunajte koliki vam je profit tada, a onda vam kažu naš gubitak će da bude 15 miliona evra i to vam kažu tek kad ih pritisnete i insistirate na tome, a pre toga stalno dobijate lažne izveštaje - rekao je Vučić novinarima.

U zemlju čovek da propadne

Kako je rekao, poslednji izveštaj koji je dobio bio je krajem avgusta i tada je bio relativno zadovoljnan njime.

- A onda sam hteo u zemlju da propadnem kad sam pročitao... To je za nas ne tako veliki novac kao RTB Bor i Železara.. - rekao je predsednik Vlade.

On je rekao da su dugovi Petrohemije, što će se, kako je istakao, u narednom periodu rešavati, dostigli 620 miliona evra.

- Cela država da duguje pa nije malo, mi time moramo da se bavimo i da rešavamo, jer to traje decenijama godinama i sad treba to da rešimo. Od vas svih uzimamo da bismo platili tih 600 miliona, pregovaramo sa Rusima, da uradimo nešto da spasimo to preduzeće - rekao je Vučić.

Videćemo šta je bilo...

Kako je naveo, isti je slučaj je i sa EPS-om i svima drugima, uz opasku da EPS nikada nikada bolju likvidnost i "keš flou" nije imao.

- Šta se dešavalo videćemo, tražio sam punu informaciju za EPS i kada je dobijem tada ću moći opširije da se izjašnjavam - rekao je on.

Kako je dodao, ne beži od toga da o tome razgovara.

- Sve to što radimo to su ozbiljni problemi kojima se bavimo, što je naš posao. Zadovoljan sam angažmanom značajnog broja ljudi... a da li nas varaju - varaju nas, samo što možete jednom ili dva puta nekog da prevarite, ali i treći put nije on varalica nego ste vi budala. Treći put da me varaju neće...Nisam naročito pametan, ali nisam baš ni budala, tako da je do kraja godine sve to gotovo - zaključio je Vučić.

On je dodao da se sprema "ozbiljna metla za mnoge ljude koji su se bogatili na državnoj grbači".

Sigurna budućnost

Inače, premijer je, na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora (FIC) poručio da je Vlada Srbije otvorena za sve koji žele da učestvuju u reformama.

Vučić je, u obraćanju učesnicima, naveo da Srbija danas ima održiv rast, da je naša ekonomija na stabilnim nogama i da uvek uvažava profesionalne i stručne stavove poslovne zajednice.

- Mislim da smo imali konkretne programe sa konkretnim rokovima. To je dalo snagu i kredibilitet reformama, što su i potvrdile međunarodne organizacije - rekao je Vučić.

Premijer je najavio rast BDP-a do kraja godine između 2,7 i 2,8 odsto, ističući da najveći rast beleže prerađivačka industrija, energetika i građevinarstvo.

Vučić je istakao i da je rast bio zasnovan na investicijama i izvozu i dodao da veruje da će posle povećanja minimalne zarade i plata u javnom sektoru, privatna potrošnja biti treći oslonac za još veći rast u 2017.

Želja Vlade je, kako je podvukao, rast od 3 ili 4 odsto u narednim godinama. On je naglasio da ova vlada garantuje sigurnu budućnost i da smo po raznim parametrima apsolutni šampioni u regionu Zapadnog Balkana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online