Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 29.07.2014.
19:39
Beta A

DS kritikuje Zakon o privatizaciji; SNS: DS 12 godina ništa nije uradio za privredu

Šef Poslaničke grupe opozocione Demokratske stranke Borko Stefanović ocenio je u utorak da predlog zakona o privatizaciji omogućava "netransparentnu prodaju" društvenih firmi i komunalnih preduzeća. Na to je reagovao šef poslaničke Grupe SNS-a Zoran Babić, navodeći da su te kritike "licemerne, bezobrazne i drske".

Predlog zakona o privatizaciji omogućaba netransparentnu prodaju društvenih firmi: Borko Stefanović
 

Borko Stefanović je novinarima Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o Predlogu zakona o privatizaciji, rekao da taj predlog "dovodi do daljeg muljanja i lakiranja u postupku netransparentnih prodaja državnih firmi" i "da se njime prvi put omogućava kupovina javno-komunalnih preudzeća na lokalu".

"Zakon će kao posledicu imati zavaravanje poverilaca koji neće imati odakle da se naplate i radnike prepuštene ulici. Dakle, sve suprotno od onoga što je o ovom zakonu rekao ministar privrede Dušan Vujović", rekao je Stefanović.


"Zakon o privatizaciji rešenje za gubitaše - 584 preduzeća će se privatizovati"

On je naveo da je Zakon o zaključivanju sporazuma sa UAE jedini zakon koji je "više lex specialis" nego zakon o privatizaciji koji je predlozen, jer stavlja bilo kog arapskog investitora u poziciju "belog medveda".

Dodao je da se na taj način Arapima šalje jasna poruka da se "ne brinu, jer se na njih ovaj zakon ne odnosi".

Kritike DS-a su licemerne, bezobrazne i drske: Zoran Babić
 
Zoran Babić iz SNS-a je rekao da DS 12 godina nije ništa uradila za preduzeća i privredu Srbije.

"Licemerno je što (kritika) dolazi od onih ljudi koji su zbog neznaja ili nepoštenja ostavljali ljude bez posla, ostavljali firme bez budućnosti, licemerno je da sada kritikuju ovaj i ovakav koncept privatizacije i stečaja", kazao je Babić novinarima.

On je rekao da će zakoni o privatizaciji i stečaju "omogućiti da se nađu strateški partneri, da se nastavi proizvodnja u tim firmama, da se sačuvaju radna mesta ne samo u firmama u restrukturiranju već i u onih nešto više od 500 firmi koje su na portfoliu Agencije za privtaziaciju".

"Pozivam i DS, i Zorana Živkovića i Borisa Tadića da izađu i da kažu da su protiv radnika, da su protiv FAP-a, da su protiv Železare, da su protiv svih fitmi i svih onih zaposlenih u tim firmama za čija radna mesta se borimo jer ko je protiv ovakvog konecepta protiv je i zaposlenja, protiv je i radnika u Srbiji", kazao je Babić.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 23:49
DS jesu lopovi i Tadic sekapersa politikom je izdao do kraja kosovo i rezoluciju 1244 gde smo imali osnova u UN da se ne odreknemo teritorije,ali sa Dacicem je priznao Tadic Kosovo,i ostale atribute nezavisnosti.Ali od SNS,gladnih lopova vece lopurde nisam video,na lokalu u Nisu ne kradu nego razvaljuju sve sljam kadar,na republickom nivou sa Vucicem Sulejmanom Velicanstvenim da ne pricam,ali ovan narod je kriv,glasao je za nastavak izdajnicke lopovske politike.Tadic,Dacic,Ceda,Vuk,Nikolic,Vucic,Canak,Taci,Izetbegovic,Haradinaj,Oric....jel ima razlike?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online