Utorak 29.07.2014.
19:39
Beta

DS kritikuje Zakon o privatizaciji; SNS: DS 12 godina ništa nije uradio za privredu

Predlog zakona o privatizaciji omogućaba netransparentnu prodaju društvenih firmi: Borko Stefanović
 

Borko Stefanović je novinarima Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o Predlogu zakona o privatizaciji, rekao da taj predlog "dovodi do daljeg muljanja i lakiranja u postupku netransparentnih prodaja državnih firmi" i "da se njime prvi put omogućava kupovina javno-komunalnih preudzeća na lokalu".

"Zakon će kao posledicu imati zavaravanje poverilaca koji neće imati odakle da se naplate i radnike prepuštene ulici. Dakle, sve suprotno od onoga što je o ovom zakonu rekao ministar privrede Dušan Vujović", rekao je Stefanović.


"Zakon o privatizaciji rešenje za gubitaše - 584 preduzeća će se privatizovati"

On je naveo da je Zakon o zaključivanju sporazuma sa UAE jedini zakon koji je "više lex specialis" nego zakon o privatizaciji koji je predlozen, jer stavlja bilo kog arapskog investitora u poziciju "belog medveda".

Dodao je da se na taj način Arapima šalje jasna poruka da se "ne brinu, jer se na njih ovaj zakon ne odnosi".

Kritike DS-a su licemerne, bezobrazne i drske: Zoran Babić
 
Zoran Babić iz SNS-a je rekao da DS 12 godina nije ništa uradila za preduzeća i privredu Srbije.

"Licemerno je što (kritika) dolazi od onih ljudi koji su zbog neznaja ili nepoštenja ostavljali ljude bez posla, ostavljali firme bez budućnosti, licemerno je da sada kritikuju ovaj i ovakav koncept privatizacije i stečaja", kazao je Babić novinarima.

On je rekao da će zakoni o privatizaciji i stečaju "omogućiti da se nađu strateški partneri, da se nastavi proizvodnja u tim firmama, da se sačuvaju radna mesta ne samo u firmama u restrukturiranju već i u onih nešto više od 500 firmi koje su na portfoliu Agencije za privtaziaciju".

"Pozivam i DS, i Zorana Živkovića i Borisa Tadića da izađu i da kažu da su protiv radnika, da su protiv FAP-a, da su protiv Železare, da su protiv svih fitmi i svih onih zaposlenih u tim firmama za čija radna mesta se borimo jer ko je protiv ovakvog konecepta protiv je i zaposlenja, protiv je i radnika u Srbiji", kazao je Babić.

2024 © - Vesti online