Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 18.07.2014.
16:30
Beta A

"SPS treba da ostavi prošlost za sobom i krene u reforme"

Socijalistička partija Srbije (SPS) mora da ostavi prošlost za sobom i hrabro krene u reforme i promene, rekao je lider te stranke Ivica Dačić na proslavi obeležavanja 24 godine od osnivanja.

Pozivam vas da hrabro krenemo u promene, da menjamo sebe kako ne bi menjali nas: Ivica Dačić, lider SPS-a
 

"Pozivam vas da hrabro krenemo u promene, da menjamo sebe kako ne bi menjali nas", kazao je Dačić i dodao da će ta partija 14. decembra održati Kongres na kome treba da pokaže da je spremna da se reformiše.

"SPS mora da se zapita koje su to crvene ideološke tvrđave koje branimo, a koje napuštamo i zato nam je potrebna reformisana partija, zbog čega sam predložio veliki kongres 14. decembra ove godine", naveo je Dačić i istakao da je SPS partija s dugom istorijom, da je bila i na vlasti i u opoziciji, ali da je svo to vreme njena osnovna misija bila boljitak građana.

"Srbija nema vremena da čeka, ona mora da učini veliki korak napred kako bi njeni građani živeli normalno kao svuda u svetu. To je naša misija i zato nam treba reformisana stranka", rekao je Dačić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova.

Vučić je pohvalio rad Ivice Dačića, ali i ostalih članova te stranke
 

Prema njegovim rečima, ciljevi SPS ostaju isti, a to je socijalna pravda, ekonomski rast i veći standard života građana.

"Mi nikada nismo bili kočničari reformi i zato stojimo na istoj strani ulice kojom idemo u reforme i budućnost s našim partnerima u Vladi Srbije", kazao je Dačić.

Vučić: Poštujemo rad SPS-a

Proslavi dvadesetčetvorogodišnjice partije prisustvovao je i premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, koji je pohvalio rad Ivice Dačića, ali i ostalih članova te stranke.

"Za razliku od drugih koji su dolazili na ovakve skupove, jer su im bili potrebni vaši glasovi u parlamentu, danas nije takva situacija. Mi poštujemo vaš rad, nama treba vaša predanost radu i zato je ova vlada bolja sa SPS-om", kazao je Vučić.

Osim Vučića, proslavi su prisustvovali lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma (prvi sleva) i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić (drugi sleva)
 

Proslavi obeležavanja 24 godine postojanja SPS-a prisustvovali su i koalicioni partneri - lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić, ministri u Vladi, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Socijalistička partija Srbije osnovana je na Kongresu 16-18. jula 1990. godine ujedinjenjem Socijalističkog saveza Srbije i Saveza komunista Srbije i na kome je za lidera te nove stranke izabran Slobodan Milošević.

POVEZANE VESTI

Petak 18.07.2014. 16:43
Дачићу дали знаш како народ живи.Потписао си Бриселски споразум чиме си признао Косово као Републику.Дачићу положио си цвеће Ђинђићу који је тражио бомбардовање Србије.А ниси дошо на сахрану Слободана Милошевића.Био си и Преседник Владе Србије и Србија је још више задуженија а ти још више богат.Слушаш наређења Брисела и Вашингтона.Српски народ не жели у ЕУ и НАТО а ти сваког дана спомињеш ЕУ која је Србију окупирала.Дачићу народ Србије је огорчен на тебе и Вучића.
Petak 18.07.2014. 16:58
NA ŽALOST U SRBIJI SAMO NAJPRLJAVIJI U POLITICI OPSTAJU.
Petak 18.07.2014. 16:59
ХАХАХАХАХА спс-у и свим њиховим симпатизерима треба да буду затрти трагови....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online