Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.07.2014.
15:07
Beta A

“Uloga vojske značajna na putu ka EU“

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak da je državno rukovodstvo odlučno da Srbiju uvede u EU i istakao da je uloga vojske u tome izuzetno značajna.

Srbija se zalaže za mir i stabilnost u regionu: Tomislav Nikolić na svečanosti
 

"Srbija je privržena unapređenju mira i bezbednosti u regionu i svetu kao aktivna članica UN. Neka znanje bude vaše najvrednije oružje, a mudrost koja iz njega proističe neka povećava njegovo dejstvo u orbrani svake vrste, pa i odbrani pokrajine Kosova i Metohije", rekao je Nikolić na svečanosti povodom završetka školovanja oficira polaznika Generalštabnog usavršavanja.

Predsednik uručio oficirske sablje

Nikolić je na svečanosti uručio oficirske sablje trojici prvorangiranih oficira u 57. klasi Generalštabnog usavršavanja, kao i 12 značaka sa podlogom polaznicima Visokih studija bezbednosti.

Pozlaćenu sablju dobio je prvi u rangu, potpukovnik Saša Momčilović (1970). Srebrnu sablju dobio je drugi u rangu, potpukovnik Radovan Gajić (1971), a standardnu oficirsku sablju dobio je treći u rangu, potpukovnik Brane Krnjajić (1969). Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je na svečanosti standardne oficirske sablje ostalim polaznicima Generalštabnog usavršavanja.

Nikolić je naveo da i pored privrženosti Srbije miru, još ima onih koji prema njoj ne ispoljavaju najbolje namere i nastoje da podriju njenu stabilnost i njenu ulogu u regionu i svetu, ali nije precizirao na koga se to odnosi.

Predsednik Srbije pohvalio je na svečanosti u Domu skupštine vojsku za njeno angažovanje u otklanjanju posledica nedavnih poplava i naveo da je ponosan jer je Vojska Srbije institucija koja uživa najveće poverenje građana.

Nikolić je naveo i da je ponosan i zbog angažovanja srpskih vojnika i oficira u međunarodnim mirovnim misijama na Kipru, u Kongu, Libanu, Liberiji, Obali Slonovače i Somaliji.

Predsednik je polaznicima Generalštabnog usavršavanja i Visokih studija bezbednosti i odbrane predložio i moto - "nikada nije dovoljno dobro, sve dok može bolje".

Nikolić je podsetio i na podvige srpske vojske u Prvom svetskom ratu i istakao da zbog slavne tradicije Srbija ne dozvoljava laž o svojoj istoriji ni najvećim neprijateljima.

"Od druge polovine 19. veka i tokom 20. veka, Srbiji je nametana uloga graničnog područja između civilizacija, između velikih sila i suprotstavljenih tabora. Takva tendencija posebno je potencirana početkom devedesetih godina prošlog veka, kada se raspala SFRJ", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Petak 04.07.2014. 15:36
stoka grobarska bi u nazi EU?cibe bre dzukelo izdajnicka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online