Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 11.06.2014.
12:29
Srna A

“Vučićeva poseta Sarajevu je vizionarski korak“

Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu ocenio je da je odluka premijera Srbije Aleksandra Vučića da u prvu zvaničnu posetu ode u Sarajevo bila vizionarska i da predstavlja uspešnu diplomatsku inicijativu.

Poseta Aleksandra Vučića Sarajevu predstavlja uspešnu diplomatsku inicijativu: Ahmet Davutoglu
 

On je naglasio da bez stabilnosti u Sarajevu ne može biti stabilnosti ni u Beogradu, ni u Istanbulu.

Rešiti nesuglasice

Govoreći o odnosima Beograda i Ankare, do čijeg je zahlađenja došlo u proteklom periodu, on je naglasio da postoji strateški pravac u tim odnosima koji je veoma stabilan.
"Turska smatra Srbiju komšijom, mada nemamo zajedničkih granica. Balkanski narodi su kao jedna porodica, kao braća i sestre. Ponekad se oko nečeg ne slažete, ponekad ima razočaranja, ali važno je kako se rešavaju eventualne nesuglasice i razlike u mišljenjima", zaključio je Davutoglu.

"Vučićeva poseta Sarajevu bila je odličan, vizionarski korak i ja izražavam našu zahvalnost i divljenje za taj korak. Čestitam mu na vizionarskom pristupu i uspešnoj diplomatskoj inicijativi", rekao je Davutoglu koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, prenose beogradski mediji.

Kada je reč o regionalnoj saradnji, Davutoglu je najavio da će biti nastavljen trilateralni proces Srbija–BiH–Turska, organizovan ministarski sastanak, a potom i sastanak na nivou predsednika.


On je naglasio da tačan datum sastanaka još nije određen, jer se čekaju i konsultacije sa BiH.

"Možda bismo mogli da se na ministarskom nivou sastanemo tokom leta, a na predsedničkom nivou na jesen, odnosno u drugoj polovini ove godine", rekao je šef turske diplomatije.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.06.2014. 12:52
Genocidna turska, divlje azijatsko mongolsko pleme koje NIKADA u ovim kraju sveta nastanjeni bili nijesu no su kroz vekovno ubistvo istinitih zitelja zauzeli prostor zvanu sadasnju tursku koja po svim pravilima prirode mora biti opet oslobodjena i naseljena sa PRAVOSLAVCIMA koji se dele u armence-grke-kopticka plemena i mnogo njih jos nepoznatih samo da NAPOMENEM da prije invazije smrdljivih osmana-mongola tamo islam NIKADA nije bijo prisutan..............ISTO KO KOD NAS na Srbskom Balkanu....tek tada se pojavljuju turski-horvati koji su vjerovatno robovi osmanlija isto tako arbanasi koji su iz kavkazije..........u suprutnom balije su nazalost bivsi Srbi konvertiti-sramljivi-umnobolni-sljam
Sreda 11.06.2014. 12:56
Само на дистанци са Турском, они нам сигурно не мисле добро, поготово од када су на власти дошли про исламисти, Кемал Ататурк се окреће у гробу ко вентилатор !
Sreda 11.06.2014. 13:22
Izdaji nema kraja Tursku smo jednom istjerali sa ovih prostora verovato moramo ponovo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online