Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 03.06.2014.
12:49
Beta A

Vučić: Nema cenzure u medijima

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je utorak da je ponosan što niko ne može da dokaže da je u Srbiji tokom vanredne situacije izazvane poplavama bilo medijske cenzure.

Ja sam ozbiljan čovek: Aleksandar Vučić
 

"Kad su optužbe OEBS-a u pitanju moram prvo da kažem da sam ozbiljan čovek i da sam ih šest puta pitao kakve dokaze imaju o cenzurisanju sajtova 'Telepromptera', 'Druge strane' i 'Blica'. Šest puta su mi odgovorili: u pravu ste nema dokaza za takve tvrdnje", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

On je potvrdio da je sajt ''Peščanika'' zaista bio napadnut ali da su to bili privatni napadi koji nemaju veze sa državom.

"Iako prvo nisam verovao u to, očigledno je da je sajt 'Pešcanika' zaista napadnut. Država je preuzela obavezu da sve to istraži. Meni je važno da sam sve vreme govorio istinu a da su čak i ljudi iz OEBS-a potvrdili da dokaza o cenzuri nema", rekao je Vučić.

Vučić: OEBS laže, očekujem izvinjenje

On je istakao kako zna odgovorne za napad na sajt Peščanika ali je dodao da njihova imena neće biti poznata dok se istraga ne završi.

"Jedva čekam susret sa gospođom (Dunja) Mijatović (predstavnica OEBS za slobodu medija). Znam da je ona pristojna žena samo je problem u tome što su je neki odavde obmanjivali", kazao je premijer.

Vučić je ponovio da je obaveza države da obezbedi uslove za normalan rad svih nezavisnih institucija u prvom redu Zaštitnika građana Saše Jankovića i Poverenika za informnacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

"Ja sam kriv što se u prošlosti nisam odazvao na neke pozive gospodina Jankovića i to priznajem, ali ne priznajem kada me optužuju da je bilo spaljivanja žrtava poplava u visokim pećima u Lazarevcu i Smederevu. Nažalost visokih peći u Lazarevcu nema, a u Smederevu ne rade. To su samo bile laži onih koji ne misle dobro Srbiji", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.06.2014. 12:56
Nema dokaza...????Idi na KURIR pa pokusaj da napises istinu o sebi ili bilo kome od tih tvojih jajara...ukljucujuci i onog nepismenog iz batocine,pa ces videti da li ce da ti je objave.i.Svaki portal gde se komentar salje administratoru da bi ga on odobrio je cenzurisan.Samo hvalospeve citam o tebi iako cela Srbija zna i vidi da si retardiran i da si izdajnik.Da li je to po tebi normalno?
Utorak 03.06.2014. 13:14
Da ga narod pritisne vilama plakao bi ko onda u Kninu kad je isao da se siri pa zaslinio na prvi stisak ustaskih novinara. Sad je sve te snimke uklonio sa drustvenih mreza. Srbijom nikad nije vladala veca slina.
Utorak 03.06.2014. 13:09
Lako je k*rciti se kad iza tebe stoji CIA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online