Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 27.05.2014.
19:27
Beta A

Evakuisani Obrenovčani premeštaju se iz hotela

Jedan broj evakuisanih građana iz poplavljenog Obrenovca, koji su privremeno bili smešteni u pojedine hotele u Beogradu, biće premešteni u adekvatan smeštaj u opštini Palililula, ali i Zrenjanin i Novi Sad, saopšteno je u utorak iz gradske uprave.

Evakuisani Obrenovčani će iz hotela biti premešteni u adekvatan smeštaj u opštini Palilula, Zrenjanin i Novi Sad
 

Kako se navodi, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović kazala je da grad i dalje obezbeđuje smeštaj za sve evakuisane, ali je navela da je njihov premeštaj iz hotela bio nužan, "jer hoteli više nisu u mogućnosti da besplatno smeštaju te građane, zbog toga što su njihove sobe izdate, neke i mnogo meseci unapred".

"Štab za vanredne situacije grada Beograda ne raspolaže sopstvenim kapacitetima za smeštaj evakuisanih lica sa poplavom ugroženih područja. Zavisimo od dobre volje i svesti o potrebama tih građana onih koji žele da pomognu", kazala je ona.

Jasmina Ivanović je istakla da se "bez prekida traga i za novim kapacitetima, sve dok se ne steknu ulovi za povratak svih evakuisanih u Obrenovac".

Ona je istakla da je gradska uprava u potpunosti svesna položaja u kome se nalaze građani koji su morali da napuste svoje domove, ali je navela da u ovom trenutku grad ima ograničene resurse.

"Ulažemo napore da svima i dalje budu obezbeđeni nužni neophodni uslovi za privremeni smeštaj. Takođe, želimo da ukažemo da je, nažalost, u jednom broju hotela u kojima su ova lica bila smeštena pričinjena veća materijalna šteta", kazala je Jasmina Ivanović.

"U nekim hotelima šteta i do 100.000 evra"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da iseljenje evakuisanih građana Obrenovca iz beogradskog hotela "Slavija" nije bilo iznenadno, kao i da su neki
građani u hotelu napravili štetu od 100.000 evra.

"Bune se građani koji su bili smešteni u hotelima, a šta je sa onima koji spavaju u halama? Juče je jedna grupa iz hotela krenula autobusom za Novi Sad pa su na pola puta odlučili da ipak ne žele da idu, vratili su se, jer kako kažu mogu da ostanu kod rođaka u Beogradu", kazao je Vesić.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.05.2014. 19:53
Pa KAKO izračuna BAŠ 100.000 evra ??? sram te bre bilo, smrade jedan drogirani.... nemoj da šmrčeš nedelju dana - i podmirićeš tu štetu... džukelo pogana....
Utorak 27.05.2014. 19:46
Ајде марво, марш из хотела,,, требају нам кревети за госте параде срама ,,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online