Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
101
Ponedeljak 19.05.2014.
01:14
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Sekunde do smrti kraj Obrenovca

Novinar portala Vestionline Željko Mutavdžić živi u Obrenovcu i prošao je sa sugrađanima stravične trenutke u par katastrofalnih dana koji su zadesili ovu beogradsku opštinu. U nekoliko priča prenećemo njegova svedočenja o dešavanjima u poplavljenom gradu i evakuaciji.

"Obrenovac više ne postoji", tvrde mnogi njegovi žitelji
 

Petak na subotu, Zabrežje, obrenovačko naselje blizu Save. Temperatura ne prelazi deset stepeni Celzijusovih... Ledara. Vlažna ledara. U kući mladi bračni par sa dvojicom sinova, tri i po i dve godine. Voda nadire munjevitom brzinom, iz minuta u minut, bujica je potopila dvorište, za tili čas i prizemlje kuće.
 

Roditelji se sa decom penju na prvi sprat. Vodena stihija nema milosti, zloslutno nadolazi... Uplašena, očajna majka pokušava mobilnim telefonom da pozove pomoć. Spasilačke ekipe ni na vidiku…Očaj, voda je već do pola sprata, majka i otac drže po jedno dete dok je voda došla do kukova.

Svakim sekundom jezivi žubor se pojačava, nivo voda se penje. Očaj, panika, deca u šoku, roditelji uplašeni, minuti ih dele do ledene tame... Majka i otac izdižu sinove iznad glava, pokušavajući da ih što više podignu, bitka za svaki uzdah je u toku.

Spasilačka ekipa konačno je tu. U mrklom mraku, čuju se zaveslaji. Majka i otac mole za pomoć. Da li su ih čuli spasioci? Hoće li stići na vreme? Bitka je počela, sekunde su dugi kao godine. Spasilac ih je primetio. Nada, olakšanje, ali samo za trenutak - najteže tek predstoji!

Bujica je skoro preplavila kuću na Zabrežju. Spasilac hita ka roditeljima i mališanima, ali kako decu doneti do čamca? Kroz vodu, ledenu vodu, roditelji ipak uspevaju da do spasioca prebace decu, koji ih stavlja u čamac. Kakvo olakšanje za majku i oca! Oni nekako uspevaju da se probiju do čamca.

Dok su odlazili iz pakla, njihova kuća se više nije videla!

Juriš preko trudnice do čamca

Dobro, poplave... Nego, šta bi u "Sili"?

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.05.2014. 01:26
Strasno, bolno do suza.Pomozimo svim ljudima u Srbiji, Bosni Hrvatskoj 20-30 dolara, eura ili ko moze vise pa to je kutija ili dve cigara.Budimo ljudi zaboravimo nacionalnosti.
Ponedeljak 19.05.2014. 04:47
Pomoci cemo nego sta, kao sto smo uvjek pomagali. Solidarnost je jedna od nasih jacih karakternih osobina. Proklet bio ko ne pomogao, ko ne pozalio brata u nevolji. A braca smo sada svi, ova nas nevolja pobratimi za vjekove.
Ponedeljak 19.05.2014. 08:41
ne ponovilo se
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online