Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 18.04.2014.
20:05
Beta A

"Srbija mora da prizna Kosovo ako želi dobre odnose"

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je danas, povodom godišnjice Briselskog sporazuma, da je taj dokument bio prvi korak ka normalizaciji odnosa ali da do uspostavljanja dobrosusedskih odnosa Srbija treba da prođe kroz pet etapa.

Postavlja neprihvatljive uslove za srbiju: Enver Hodžaj


 

- Prvo, Srbija treba da sprovede sve postignute sporazume u dijalogu s Kosovom. Drugo, Srbija treba da rasformira sve ilegalne paralelne strukture u Republici Kosovo. Treće, treba dopustiti integraciju srpske zajednice u institucijama Kosova-  kazao je Hodžaj.

Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da blokira članstvo Kosova u evropskim i svetskim organizacijama, uključujući i članstvo u UN.

- I na kraju, treba da usledi međusobno priznanje Kosova i Srbije, kao dve nezavisne i suverene države. Samo posle ispunjenja ovih uslova, možemo govoriti o normalizaciji odnosa- izjavio je Hodžaj.

Savetnik premijera Kosova Bekim Čolaku okrivio je Beograd za kašnjenje u sprovođenju sporazuma, posebno kada se radi o funkcionisanju sudova na severu Kosova.

Ocenio je da je bilo malo pomaka i kod rasformiranja, kako se izrazio, "ilegalnih formacija u oblasti bezbednosti", kao i kod konstituisanja Zajednice srpskih opština.

Parlamentarni izbori u Srbiji koji su održani i izbori koji predstoje na Kosovu, takođe su doprineli da se uspori ritam sprovođenja briselskog sporazuma koji je postignut 19. aprila prošle godine, ocenjuje se na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Petak 18.04.2014. 21:01
Устав Србије предвиђа две аутономне покрајине у саставу Србије. “Одрицањем од Косова и Метохије није погажен само Устав Србије, већ и све оно што су наши преци чинили од 1912. године до данас”. Бриселским споразумом се врши присиљавање држављана Србије на Косову и Метохији да прихвате држављанство друге непријатељске државе .Србија има тапију на 58,79% земљишта територије Косова и Метохије - од чега значајан део представља имовину Српске православне цркве,што чини 641,071 хектар од укупно 1.090.410 Пошто имамо више од пола земљишта у своје руке онда је Косово СРПСКО. Они који тврде да је Слободан продао Косово дебело су се преварили јер Слобина резолуција 1244 чува наше СРЦЕ КОСОВО .
Petak 18.04.2014. 21:58
Енвере, немој да бринеш. Ови велеиздајници (Вучић ,Дачић и гробар) су бољи Шиптари него ти. Прво ће да избаце Кос-Мет из устава , а онда ће Ештонка и Меркелова овим јунацима да, да последњи домаћи задатак по твојој жељи. Ови западни подрепаши и пицајзле ће вам дозволити и да српске цркве претворите у ђамије. Јебем матер и њима и теби.
Petak 18.04.2014. 22:03
Srbija je morala vas da pobije (Tačija, Haradinaja...) da bi bilo dobrih odnosa. Nažalost nije. Ali ne mora da znači da će se jednog dana istrijebiti svaki alkaidaš na Kosovu i Metohiji, srpskoj zemlji, i onda biti uspostavljeni PREDIVNI ODNOSI s Kavkazoidima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online