Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Četvrtak 17.04.2014.
06:37
D. Dekić - Vesti A

Vučić kopira kabinet Merkelove?

Budući premijer Aleksandar Vučić pravi Vladu Srbije po ugledu na kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel, otkrivaju za "Vesti" izvori bliski lideru naprednjaka koji je na sednici Glavnog odbora i najavio Vladu od 17 članova.

Budući premijer Aleksandar Vučić pravi Vladu Srbije po ugledu na kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel?
 

Nemačka vlada ima 15 resora i kancelara, a Vučić još nije definitivno prelomio strukturu, ali bi eventualno uveo još jednog potpredsednika Vlade, moguće Zoranu Mihajlović. Mada je ona izrazila želju da ostane u energetici, nije isključeno da Vučić oformi resor privrede i energetike i da Kori Udovički, koju je najavio kao ministra za privredu, dobije i drugu oblast. U prilog tome ide činjenica i da je Udovički već bila ministar energetike u Đinđićevoj Vladi.


- Lider naprednjaka je najavio pet do šest ministara iz SNS-a, poput Merkelove zadržaće ministarstva sile - policiju i vojsku, ali i pravdu, a razmišlja da partijskim funkcionerima poveri poljoprivredu i zdravstvo - kaže naš sagovornik i potvrđuje nedavno objavljena

Mali ipak gradonačelnik?

Mediji spekulišu da bi ministar pravde Nikola Selaković mogao da bude novi gradonačelnik Beograda, ali naši izvori navode da bi na čelu srpke prestonice mogao da ostane jedan od najbližih Vučićevih saradnika Siniša Mali.
- Selaković i predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević slove kao kandidati za ministra pravde, a u slučaju da Selaković nastavi da vodi taj resor Đurđević bi mogao da bude generalni sekretar Vlade - kaže sagovornik "Vesti".

saznanja "Vesti" da diplomatija ide lideru socijalista Ivici Dačiću, dok će radni odnosi pripasti Rasimu Ljajiću.


- Dačić je pokušavao da izboksuje tri ministarstva, što mu nije pošlo za rukom, pa će Slavica Đukić-Dejanović ostati kratkih rukava, a Aleksandar Antić bi mogao da ostane u Ministarstvu saobraćaja koje vodi od rekonstrukcije prethodne vlade - otkriva naš izvor. Ukazuje i da bi preostala ministarstva mogla da pripadnu vanstranačkim kadrovima. Naš sagovornik pojašnjava da će se resor porodice (koji ima i kabinet Merkelove) u Vučićevoj vladi opet zvati za sport i omladinu i da će ga, kao i do sada, voditi vaterpolista Vanja Udovičić.


Da će Vlada biti različita od svih dosadašnjih po "sastavu, funkcionisanju i rezultatima" rekao je dosadašnji ministar pravde Nikola Selaković.


Ministrima, ali ni građanima neće biti lako, jer se iz Vučićevih, oštro i povišenim tonom, izrečenih poruka naziru "krv, znoj i suze".

"Vešajte me na Terazijama, ali ne dam više narodne pare"

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.04.2014. 07:34
Slatko sam se nasmejao, sve sama ministarstva sile, sa narcisoidnim premijerom i poznatim ministrom dimplomatije (tj. rasprodaje), a pameti nigde, ni za lek. U jednom ce cak i nadmasiti i vladu nemacke, u boju pedera, na celu naravno.
Četvrtak 17.04.2014. 09:00
Voli da stavi naocare, da izgleda pametniji....a vlada, grupa nesposobnih poltrona. ako, narod to oce.
Četvrtak 17.04.2014. 07:57
Teško SRBIMA u Srbiji koga su doveli na vlast,AMAN pa zar vam nije dovoljno pokazao izdajničko lice PREDAJOM SEVERA KOSOVA,što je još bolnije ta teritorija je i od strane NATO NAKAZA prepuštena Srbima,a grobar i šoravko sa potrčkom se uskurčiše da pokažu kako su MOĆNI.E pa narode Srbije nek vam je BOG UPOMOĆ,sami ste to ZLO doveli na vlast.Mislio sam da će onog POTRČKA kod svih vlasti od 2000.godine,konačno otić u smeće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online