Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 11.04.2014.
19:21
Srna A

"Visok stepen neodgovornosti pri glasanju"

Visoki funkcioner SNS-a Igor Mirović kaže da je razočaran time što su tri poslanika Srbije glasala za rezoluciju kojom se Rusiji do kraja godine uskraćuje pravo glasa u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Zamerili se braći: Glasali za izbacivanje Rusije iz Saveta Evrope
 

"Naši predstavnici u Savetu Evrope pokazali su visok stepen neodgovornosti, zato što u međunarodnim telima u kojima Srbija ima svoje predstavnike moraju biti jedinstveni i zastupati zajedno državne stavove", rekao je Mirović.

Poslanici iz DS-a i URS-a podržali su rezoluciju kojom ruska delegacija privremeno gubi pravo glasa, do kraja ove godine.

Protiv toga su bili poslanici SNS-a i SPS-a,  dok je predstavnik LDP-a bio uzdržan.

URS se putem saopštenja obratio javnosti i ogradio od, kako ga je nazvao, "skandaloznog čina" svog poslanika Vladimira Ilića.

DS je saopštio da je riječ o ličnom stavu njihovih poslanika Vesne Marjanović i Nataše Vučković, budući da Predsedništvo stranke nije zauzelo stav o glasanju u Savetu Evrope o ovoj odluci.

Sedmočlana delegacija Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope imala je tri glasa "za", tri "protiv" i jedan uzdržan.

Poslanici DS-a i URS-a glasali ZA izbacivanje Rusije u Savetu Evrope!


Rezolucija, kojom se uskraćuje pravo glasa ruskoj delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, usvojena je sa 145 glasova prisutnih poslanika, 21 je bio protiv, a 22 poslanika bila su uzdržana.

Srpski poslanici su ranije bili uzdržani prilikom izglasavanja Rezolucije o situaciji u Ukrajini.

Ruska delegacija je bojkotovala jučerašnju raspravu u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope koja je prethodila glasanju, ocijenivši je kao "farsu" i najavila da će napustiti Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope.

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 19:29
Ništa novo; srpska posla; glupo je jedinstvo očekivati kod Srba.
Petak 11.04.2014. 19:36
DS i URS, OVI PRVI PRED RASPADOM, DRUGI SE RASPALI !!! Ovaj što se uzdržao je iz LDP a... sve neke napredne partije... Nema ih u Skupštini R.Srbije, ( DS jedva ima), ali ih zato ima u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, i oni predstavljaju interese Srbije. Sramota !
Petak 11.04.2014. 20:16
Sitna buranija, oce li biti dogovornosti ili su u PSE takodje otisli licno. To je ta latinska fukara, nigde casti i obraza, samo interes. Bez materijalnog ce da izgube i smisao postojanja. Bog/moral je Evropu davno napustio. Bez medija efekta se raspadaju za mesec do dva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online