Petak 11.04.2014.
19:21
Srna

"Visok stepen neodgovornosti pri glasanju"

Zamerili se braći: Glasali za izbacivanje Rusije iz Saveta Evrope
 

"Naši predstavnici u Savetu Evrope pokazali su visok stepen neodgovornosti, zato što u međunarodnim telima u kojima Srbija ima svoje predstavnike moraju biti jedinstveni i zastupati zajedno državne stavove", rekao je Mirović.

Poslanici iz DS-a i URS-a podržali su rezoluciju kojom ruska delegacija privremeno gubi pravo glasa, do kraja ove godine.

Protiv toga su bili poslanici SNS-a i SPS-a,  dok je predstavnik LDP-a bio uzdržan.

URS se putem saopštenja obratio javnosti i ogradio od, kako ga je nazvao, "skandaloznog čina" svog poslanika Vladimira Ilića.

DS je saopštio da je riječ o ličnom stavu njihovih poslanika Vesne Marjanović i Nataše Vučković, budući da Predsedništvo stranke nije zauzelo stav o glasanju u Savetu Evrope o ovoj odluci.

Sedmočlana delegacija Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope imala je tri glasa "za", tri "protiv" i jedan uzdržan.

Poslanici DS-a i URS-a glasali ZA izbacivanje Rusije u Savetu Evrope!


Rezolucija, kojom se uskraćuje pravo glasa ruskoj delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, usvojena je sa 145 glasova prisutnih poslanika, 21 je bio protiv, a 22 poslanika bila su uzdržana.

Srpski poslanici su ranije bili uzdržani prilikom izglasavanja Rezolucije o situaciji u Ukrajini.

Ruska delegacija je bojkotovala jučerašnju raspravu u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope koja je prethodila glasanju, ocijenivši je kao "farsu" i najavila da će napustiti Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope.

2024 © - Vesti online