Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 16.12.2013.
22:22
Beta A

Dinkić: Kraj vladavine SPS-a 16. marta

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je danas da očekuje da će 16. marta biti raspisani vanredni parlamentarni izbori koji će označiti kraj vladavine Socijalističke partije Srbije (SPS) u republičkoj vlasti a i u Vranju gde socijalisti vladaju od osnivanja.

Dinkić je u Vranju, gde je u sali Skupštine grada zajedno sa potpredsednicom URS-a Vericom Kalanović prisustvovao podeli članskih karata članovima URS-a, rekao da očekuje da URS posle prevremenih republičkih izbora ponovo bude deo Vlade Srbije jer je URS do sada "četiri puta bio deo vlasti, izlazio iz nje i ponovo se vraćao".

SPS je izbacio URS iz lokalne vlasti u Vranju pre desetak dana, gde posle toga vladajuću koaliciju čini samo sa Srpskom naprednom strankom.

Kao Arnold Švarceneger, vratiće se: Mlađan Dinkić

"Uopšte nisam zadovoljan kakvo je stanje u Vranju gde se u sred velike nezaposlenosti ljudi iz nekih partija bore ko će prigrabiti parče vlasti a uopšte ih nije briga što još nije završena fabrika 'Geoks' i što nema otvaranja radnih mesta", kazao je Dinkić.

On je naveo da "jedino u Vranju nije bilo pomaka u razvoju od 2006. godine kada je kao ministar finansija iz Fonda za razvoj posebne pogodnosti izdvojio za Kragujevac, Bor i Vranje".

"Pogodnosti iz Fonda za razvoj najbolje rezultate su dali u Kragujevcu koji je tada bio 137. grad po razvijenosti a sada je izbio na treće mesto u Srbiji i od doline gladi postao grad budućnosti. I Bor je imao brži razvoj, Vranje je najmanje iskoristilo pogodnosti koje smo dali", kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, u Vranje je pre godinu i po dana stigla najveća kapitalna investicija na jugu Srbije u vidu svetski poznate italijanske kompanije za proizvodnju obuće "Geoks", koja je trebalo da zaposli 1.250 radnika u prvoj fazi i 2.500 radnika na kraju celog projekta, ali "Geoks" zbog nejasnih odluka lokalne vlasti još nije ni
počeo da gradi fabriku u Vranju.

"Oni su želeli da grade fabriku (u Vranju) još u maju ali nisu imali gde. Sa (tadašnjim ministrom odbrane Aleksandrom) Vučićem smo brzo sredili da Vojska Srbije ustupi Vranju zemljište za industrijsku zonu. Iz Vranja su nam rekli da nemaju para za sređivanje industrijske zone i za to smo iz (republičkog) budžeta izdvojili 100
miliona dinara", rekao je Dinkić.

Dinkić je naveo da tih 100 miliona dinara Vranje nije iskoristilo i da će najverovatnije propasti jer je pri kraju budžetksa godina, iz razloga što su na lokalu "krenule javne nabavke ko će da poravna zemljište u industrijskoj zoni kao da neko namerno nije hteo da izabere izvođača radova".

"Kao da Vranje ima toliko fabrika koje rade, pa se ne žuri. Bitno je koja će firma da ravna zemlju. Tu nešto nije u redu i živo me zanima zašto oni koji vode tendere tako rade", kazao je Dinkić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.12.2013. 22:38
Nasao LOPOV LOPOVA da optuzuje. Postavlja se pitanje,koji je gori....
Utorak 17.12.2013. 03:30
Ostari gledajuci jedne te iste face....a, napretka nema pa nema.
Utorak 17.12.2013. 07:08
Ovi su naumili da vladaju doživotno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online