Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 10.04.2014.
16:04
D. Dekić - Vesti A

Tomin savetnik uteruje strah

"Bahaćenje" je koštalo Olivera Antića, savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića i profesora Pravnog fakulteta krivične prijave koju je Republičkom tužilaštvu podnela Katarina Pavlović, studentkinja tog fakulteta.

Studenti tvrde da se Oliver Antić bahato ponaša, a da mu dekan ne može ništa
 


Ova devojka sa prosekom ocena 9,7 izbacila je Antića u žižu javnosti pričom da ju je oborio na ispitu "tako što joj nije dozvolio da završi rečenicu", a zbog toga što je prethodno prijavila dekanu "javnu tajnu" da predavanja ne drži od sredine 2012. kada je postao savetnik šefa države.

Tvrdnju da Antića nema na predavanjima koju je izrekla dekanu Simi Avramoviću, potvrđuju i brojni studenti na društvenim mrežama. Ona je objasnila da je ispit ubrzo položila pred komisijom u kojoj nije bilo Antića, jer je tražila njegovo izuzeće. Tvrdi i da se on bahato ponaša prema studentima i da ga se svi plaše, a dekan ništa ne preduzima.

Dekan demantuje, majka opominje

Dekan Sima Avramović demantovao je juče deo iz tužbe da je Antić pred njim rekao da je studentkinja "beznačajna, s obzirom na to kakvu on političku poziciju zauzima i da njena reč ne znači ništa u odnosu na njegovu". U odgovoru dekana "Vestima" kaže se da je netačna i tvrdnja da Antić posle imenovanja za savetnika predsednika nije ispitivao studente. Majka studentkinje Nadežda Pavlović, međutim, tvrdi da postoji svedok kome je dekan preneo Antićeve reči o moći i beznačajnom studentu. Očito će odluka suda pokazati ko je u pravu.

Antić je ponovo u žiži javnosti nakon što je napustio redove Vučićevih naprednjaka. Tome su prethodile optužbe da je on u službi tajkuna Miroslava Miškovića radio na obaranju Vučića. Spekulisalo se i da je sklonjen sa funkcije pravnog savetnika u Ministarstvu spoljnih poslova, što je on negirao, a sredinom januara je saopšteno da ga je Vlada razrešila dužnosti predstavnika Srbije u Komitetu za sukcesiju imovine SFRJ.

Antića su, inače, od ulaska u tim šefa države, pratili gafovi. Uoči Nove godine je najavio finansijsku aferu ogromnih razmera, a kada je Antikorupcijska liga Balkana izašla sa pričom o Mobtelu u koju su, osim Mlađana Dinkića upleteni i inostrani savetnici Aleksandra Vučića, Nikolićeva savetnica Stanislava Pak je stala u Antićevu odbranu tvrdnjom da je bio obmanut. Spekulisalo se da je nezadovoljan što je njegov zet Vladimir Petrović smenjen sa ambasadorskog mesta u Vašingtonu, pa da je kod bivšeg šefa tajne službe Radomira Markovića osuđenog na 40 godina išao samoinicijativno i obećao mu pomilovanje. Antić je sve demantovao, a navodno je jedino njegovo priznanje stiglo posle napisa da se samofotografisao sa Titovim ordenjem na grudima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.04.2014. 16:10
Svaka cast Kristinini sto je prava i hrabra, gde svi Srbi nikom ponikose. Kamo srece da nam je vise takvih.
Četvrtak 10.04.2014. 16:57
I ovog čoveka, koji sebe naziva profesorom, nije uopšte sramota da se pojavljuje u medijima. Ne samo u medijima, nego i na ulici. Nije ga sramota što je na četiri mesta primao platu. Kao savetnik,kao profesor,kao član komisije i ko zna još gde, a da pri tom nije uopšte radio, niti išao na fakultet. Pa zar takvi treba da nam školuju decu. Svaka čast ovoj studentkinji na hrabrost. A ovakvih profesora na beogradskom univerzitetu ima još sijaset. Tačnije, koji je god imalo upleten u neku stranku ili politiku, isti je kao i ovaj. Njegove tvrdnje da ovo nije tačno, su smešne.Samo pogledajte njegovu facu.Školski primer u psihologiji lažova.Zato javno pokrećem inicijativu za njegovu smenu i kaznu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online