Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 29.03.2014.
13:16
D. Dekić - Vesti A

Diplomatski pasoš i Tominoj tašti

Odlazeći šef diplomatije Ivan Mrkić šakom i kapom je delio srpske diplomatske pasoše, a među dobitnike tih privilegovanih isprava svrstao je ne samo svoje sinove i sinove predsednika Srbije Tomislava Nikolića, već i Nikolićevu 85-godišnju taštu Milku Ninković.

Tomislav Nikolić: Toliko voli svoju taštu da joj je obezbedio diplomatski pasoš

Posle kratkog medijskog predaha, Mrkić se vratio u velikom stilu, svojevrsnim rekordom od 100 izdatih diplomatskih putnih isprava za svega godinu dana. Tako bez ograničenja svetom mogu da krstare bivše diplomate s kojima se u vreme vlasti Slobodana Miloševića Mrkić penjao na profesionalnoj lestvici, ali i veći broj biznismena. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mada ovakvu privilegiju osim državnog vrha, ima guverner, predsednici Ustavnog i Vrhovnog suda, a tek na obrazložen predlog i poslanici i vojvođansko rukovodstvo, Mrkiću zakon nije zasmetao da iskoristi diskreciono pravo i podeli, što bi rekao narod, kome mu se ćefne. Penzionerka Milka Ninković nikako ne može da bude vlasnica diplomatske isprave, osim ako Mrkić smatra da joj to pravo pripada, jer je rodila "prvu damu", ili je osnov možda potražio u činjenici da je stanarka predsedničke rezidencije pošto se nedavno preselila kod ćerke i zeta predsednika. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nadležni bez komentara

Informaciju da cela predsednička porodica Nikolić poseduje diplomatske pasoše, pa i predsednikova tašta, u nadležnim institucijama nisu ni potvrdili ni demantovali. U MSP-u je "Vestima" rečeno da će ukoliko se šef diplomatije bude oglašavao povodom te teme medijima biti prosleđen pisani odgovor. U Predsedništvu Srbije "nemaju komentar".
- O tome nismo razgovarali, predsednik Srbije je na službenom putu - kazali su nam u Službi za saradnju s medijima šefa države.

Pitanje je i po kom bi drugom osnovu mogli da putuju kao diplomate Radomir Nikolić, diplomirani menadžer i njegov brat Branislav, fudbalski trener, osim kao sinovi šefa države. Mrkić ne krije da je diplomatske pasoše podelio i svojim naslednicima uz tvrdnju da mu i to zakon omogućava, i pored propisa da ih deca srpskih ambasadora mogu imati do 26. godine i koristiti kad putuju sa roditeljima.

Pre nove diplomatske epizode, ministar je imao više zapaženih rola. Tek što je javnosti predočio da "nema dobre kadrove" za ambasadore u četiri najmoćnija svetska centra, uposlio je u MSP-u dve starlete. Status medijske zvezde donela mu je namera da Dragana Marića, sina atentatora na bivšeg šefa države Borisa Tadića, sa mesta šefa svog kabineta preseli u ambasadorsku stolicu neke od komšijskih zemalja. Najzapaženija je, međutim, bila Mrkićeva odluka da bivšeg vozača Marka Blagojevića postavi za generalnog sekretara u ministarstvu.   

POVEZANE VESTI

Subota 29.03.2014. 14:07
Па добро, можда времешна краљица мајка мора у Цирих на третман чукљева...
Subota 29.03.2014. 13:32
Mrkicu moze meni jedan pasps ako nije problem.
Subota 29.03.2014. 16:19
Zaista sramota!! Toma poklanja familiji diplomatske pasose, taman kao da je predsednik Severne Koreje ili Albanije! Bruka, sramota, ponizenje za I onako jadnu Srbiju! Valjda ce sada pokloniti diplomatske pasose I kolegama iz pogrebnih preduzeca, I daljnjim svastikama I zetovima iz Bukovika i Djurinog potoka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online