Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 07.03.2014.
11:31
Danas A

“Vrh LSV je toljaga u rukama Tadića“

“Protivimo se stavu LSV da pitanje autonomije Vojvodine mogu da reše Boris Tadić i Dušan Petrović, na čijoj listi su Nenad Čanak i još nekoliko funkcionera LSV“, kaže za Danas Bojan Đurić, potpredsednik LDP, odgovarajući na pitanje koje stavove LSV o Vojvodini LDP ne prihvata i protivi im se.

Bojan Đurić: Ne prihvatamo da vrh Lige bude toljaga u rukama Tadića protiv LDP
 


- Protivimo se stavu da je dovoljno da se u kampanji snimi spot sa tamburicom pa da Vojvođani zaborave da su Tadić i drugovi uništili autonomiju Vojvodine, dovršili ono što je Milošević započeo i zgazili je na sramotnom referendumu za Ustav na kome je Vojvodina platila cenu za prikrivanje kosovskog poraza, što su organizovali Tadić, Koštunica, tadašnji radikali i Dačić.


- Ne prihvatamo da vrh Lige bude toljaga u rukama Tadića protiv LDP, a to je uloga na koju pristaju poslednjih nedelja. Ne prihvatamo da nas funkcioneri Lige optužuju za separatizam i to rečnikom jogurt revolucionara iz osamdesetih. To ne zaslužuju pravi stari ligaši. I zato sam siguran da će oni 16. marta glasati za LDP, a ne za Tadićev politički zbeg.

Na čije glasove računate u Vojvodini?

- Na one birače koji su uvek do sada glasali za politiku LDP, kao i na one koji su shvatili u međuvremenu da je glas koji su ranije davali demokratama, LSV i nekim drugim partijama bio bacan na politiku koja ništa nije uradila.

Da nije izborne kampanje, da li bi LDP i LSV bili u ovolikom sukobu?

- Mi nikakav sukob ne pravimo. Samo, nezavisno od toga da li je kampanja, nećemo dopustiti da LDP napada nekoliko ljudi kojima je bilo jedino važno da imaju garantovane mandate na listi na kojoj čak ni Boris Tadić nije imao hrabrosti da bude. Ne mogu ja sada da ćutim o tome da je Tadić, za jednu fotografiju sa Putinom u kampanji, poklonio naftu i gas koji se vade u Vojvodini, NIS, Banatski dvor i još mnogo toga Rusima. Žao mi je ako to podsećanje smeta nekome.


Kako odgovarate Ligi, koja kaže da to što je od 15 poslanika LDP u prošlom sazivu Skupštine Srbije samo jedan iz Vojvodine govori o vašem neiskrenom odnosu prema Vojvodini? Pritom, ponavljaju da na pokrajinskim izborima i izborima u Novom Sadu niste prešli cenzus?

- To je notorna besmislica. Judita Popović je bila sjajna poslanica i zastupala je interese Vojvodine bolje od svih petoro poslanika LSV zajedno. Posle 16. marta biće mnogo više poslanika LDP iz Vojvodine nego do sada. Biće ih više nego što će LSV imati na toj listi koju predvodi Miodrag Rakić. I, što je važnije, otkud ideja LSV da samo mesto prebivališta određuje da li ćete se boriti sa interese Vojvodine? Svaki poslanik LDP je više govorio o tome kako se Vojvodina pljačka kroz nisku rudnu rentu ili loš budžet nego što su to radili poslanici drugih stranaka iz Vojvodine. Čast izuzecima.

POVEZANE VESTI

Petak 07.03.2014. 12:03
Ovaj već zauzima stav kao da Vojvodina nije dio Srbije..., neka otvoreno kaže, mi sa čedom smo za separatizam i odvajanje Vojvodine od Srbije ! Pitam se da li gradjani Srbije na bilo koji način prate šta predstavnici partija izjavljuju, ili ih stvarno više nije briga !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online