Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 26.02.2014.
13:46
Lj. Ivanović - Vesti A

Ugovor s Arapima i dalje tajna

Interesovanje srpske javnosti za objavljivanje ugovora Vlade Srbije i Etihada kojim je nastala Er Srbija je ogromno, te se sa nestrpljenjem očekuje čuvena sednica Nadzornog odbora u koji će biti imenovano pet srpskih i četiri predstavnika Etihada. Taj isti odbor trebalo bi da skine oznaku državne tajne sa ugovora za koji Vlada tvrdi da je povoljan za srpsku aviokompaniju.

Orlovi rano lete: JAT postao Er Srbija
 

Deo stručne javnosti je skeptičan jer se aranžman predugo drži van uvida javnosti iako je reč o poslu od nacionalnog interesa.

Lakše s koferima

Na letovima Er Srbije ubuduće će prtljag računati po komadu, umesto po težini. Putnici koji budu rezervisali ili kupovali karte nakon 1. marta, a za putovanja od 1. maja, moći će u ekonomskoj klasi besplatno da prevezu jedan prtljag maksimalne težine 23 kg, a u biznis klasi dva prtljaga teška po 32 kilograma.

Štaviše, u utorak su Javni servis, kao i jedan prestonički dnevni list objavili da je u Beograd doputovao Džejms Hogan, šef uprave Etihada kako bi sa ministrom saobraćaja Aleksandrom Antićem potpisao takozvani završni sporazum kojim se država Srbija i Etihad saglašavaju da su uradili ono što je serijom sporazuma predviđeno, te kako se 49 odsto akcija Er Srbije konačno prenosi u vlasništvo Etihada.


U Ministarstvu saobraćaja, kao i Vladi Srbije, "Vestima" su, međutim, rekli da o tome ne znaju ništa. Da je reč o dezinformaciji potvrđeno nam je i u Er Srbiji.


Podsetimo, Vlada i Etihad su 1. avgusta prošle godine zaključili sporazum o formiranju Er Srbije, dok je kompanija u novim bojama počela da leti 26. oktobra. Formalno Er Srbija pod tim imenom počinje s radom 1. januara ove godine. Kompanija se i juče u Centralnom registru hartija od vrednosti vodi kao preduzeće u stoprocentnom vlasništvu države jer će se prenos deonica obaviti tek posle sednice Nadzornog odbora.


Ugovorom je, prema ono malo informacija koje je Vlada bila spremna da podeli s građanima, predviđeno da država i Etihad investiraju po 40 miliona dolara, te da obezbede još po 60 miliona za ulaganje u nove linije i tekuće poslovanje.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.02.2014. 13:48
Čim je "tajna" zajebas,o arape ... Oni su "glupi i naivni" a Vučić "opak pregovarač" ? Da nije smešno bilo bi tužno .
Nedelja 02.03.2014. 23:06
Ha ha strogo poverljivo i tajno i svi su sumnjivi ovo me podseca na vreme provedeno u vojsci (JNA).Nikada nikom ne reci broj tvoje puske to je zabranjeno rece mi jedan kapetan.Ovde od jednog obicnog ugovora prave famu kao da je to bog zna sta u pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online