Sreda 26.02.2014.
13:46
Lj. Ivanović - Vesti

Ugovor s Arapima i dalje tajna

Orlovi rano lete: JAT postao Er Srbija
 

Deo stručne javnosti je skeptičan jer se aranžman predugo drži van uvida javnosti iako je reč o poslu od nacionalnog interesa.

Lakše s koferima

Na letovima Er Srbije ubuduće će prtljag računati po komadu, umesto po težini. Putnici koji budu rezervisali ili kupovali karte nakon 1. marta, a za putovanja od 1. maja, moći će u ekonomskoj klasi besplatno da prevezu jedan prtljag maksimalne težine 23 kg, a u biznis klasi dva prtljaga teška po 32 kilograma.

Štaviše, u utorak su Javni servis, kao i jedan prestonički dnevni list objavili da je u Beograd doputovao Džejms Hogan, šef uprave Etihada kako bi sa ministrom saobraćaja Aleksandrom Antićem potpisao takozvani završni sporazum kojim se država Srbija i Etihad saglašavaju da su uradili ono što je serijom sporazuma predviđeno, te kako se 49 odsto akcija Er Srbije konačno prenosi u vlasništvo Etihada.


U Ministarstvu saobraćaja, kao i Vladi Srbije, "Vestima" su, međutim, rekli da o tome ne znaju ništa. Da je reč o dezinformaciji potvrđeno nam je i u Er Srbiji.


Podsetimo, Vlada i Etihad su 1. avgusta prošle godine zaključili sporazum o formiranju Er Srbije, dok je kompanija u novim bojama počela da leti 26. oktobra. Formalno Er Srbija pod tim imenom počinje s radom 1. januara ove godine. Kompanija se i juče u Centralnom registru hartija od vrednosti vodi kao preduzeće u stoprocentnom vlasništvu države jer će se prenos deonica obaviti tek posle sednice Nadzornog odbora.


Ugovorom je, prema ono malo informacija koje je Vlada bila spremna da podeli s građanima, predviđeno da država i Etihad investiraju po 40 miliona dolara, te da obezbede još po 60 miliona za ulaganje u nove linije i tekuće poslovanje.

2024 © - Vesti online