Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 10.02.2014.
17:28
Beta A

Tomislav Nikolić odlikovao Vericu Barać

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas povodom Dana državnosti, 15. februara, ukaze o odlikovanju ličnosti i institucija, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Tomislav Nikolić
 

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovani su istoričar Milorad Ekmečić i Kliničko-bolnički centar Zemun. Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovani su istoričar Veselin Đuretić, slikar Petar Omčikus, Aleksandar Vujić za oblast muzičke
umetnosti, Arhiv Srbije, privredno društvo "Zastava oružje" i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovan je čuvar Srpskog groblja Zejtinlik u Grčkoj Đorđe Mihajlović. Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani je Icuko Teruoka iz Japana zbog izuzetnih zasluga u oblasti humanitarnih delatnosti, a Stela Džatras iz SAD istim odlikovanjem zbog predstavljanja Srbije u toj zemlji.

Posthumno je zlatnom medaljom za zasluge odlikovan Dobrivoje Ograšanović zbog zasluga u primeni novih naučnih metoda i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, a isto odličje dobio je i Ivo Đinović za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje.

Zlatnom medaljom za zasluge posthumno je odlikovana i Verica Barać zbog izuzetnih zasluga u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države. Istim odličjem odlikovani su i Stanko Stojiljković, Vera Radosavljević, policajac Goran Đorđević, Milomir Glavčić iz Kanade, Svetlana Stević iz Zvečana, Ružica Popović iz Šapca, Borivoje Nikolić iz Rumunije i Rodoljub Živadinović.

Zlatnu medalju za zasluge dobili su i Novosadski sajam, Darinka Matić Marović, Nadežda Basara, pevač Nikola Karović i policajac Senad Kašović.

Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su za izuzetne zasluge i rezultate medaljama za revnosnu službu, i to 22 zlatne i 40 srebrnih

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.02.2014. 19:01
U akciji „Grom 2", beogradska kriminalistička policija pretresla je 28 stanova i privela osmoro osumnjičenih kod kojih su nađeni droga, oružje i falsifikovani dokumenti. Pored toga beogradska policija je u isto vreme pretresla stanove, kuće i vozila osoba za koje se sumnja da su među najjačim narko-dilerima u gradu, članova „zemunskog", „voždovačkog", „bežanijskog", i „novobeogradskog" kriminalnog klana.
Ponedeljak 10.02.2014. 19:01
Pretreseni su stanovi Dragoslava Kosmajca, Dragoslava Ilića, Lorana Milića Locka, Filipa Pejovića, Nikole Šesto, Vladimira Jovanovića Japanca i Ranka Radoševića. Niko od njih, međutim, nije uhapšen jer, kod njih nisu nađeni narkotici niti bilo koji dugi predmeti u vezi sa krivičnim delima, zbog čega je policija samo obavila razgovore sa njima.Bes srpskog predsednika izazvala je informacija koju su mu dostavile bezbednosne službe da je iz kabineta Aleksandra Vučića preneto upozorenje Dragoslavu Kosmajcu da je i on na spisku planirane racije, što je i njega naljutilo, jer je on sada biznismen koji legalno posluje.
Ponedeljak 10.02.2014. 19:01
Predsednik Nikolić je tako saznao da je gospodin Kosmajac veliki donator SNS- i da je za kampanju partije priložio četiri miliona evra, koje Aleksandar Vučić nikom u stranci nije prijavio. Dojavom Kosmajcu pokušao je da se iskupi, kao da je Kosmajac ulični diler, pa se plaši racije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online