Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 02.02.2014.
12:40
Z. M. - Vesti A

Teže do stana nego do srca

Zahvaljujući našim građanima u Beču, ali i velikom srcu jednog Austrijanca, porodica dvanaestogodišnje devojčice Anite Balaž iz Šida, koja u Beču čeka transplantaciju srca, ipak se neće naći na ulici.

Anita (prva sdesna)
 

Anitina majka Ksenija potvrdila je da im je plemeniti Austrijanac, uz posredovanje naših zemljaka, ustupio apartman u jednom hotelu gde mogu ostati mesec dana.
Time dobijaju dodatno vreme za potragu za stanom u koji treba da se smeste čekajući na dalji tok lečenja.
 

Doskora, kako je objasnila Ksenija Balaž, bili su smešteni u stanu koji im je ustupila naša porodica iz Beča.
 

Međutim, neko je vlasnika zgrade obavestio da se u stanu nalaze neprijavljeni stanari. Vlasnik je porodicu koja je Kseniji i Aniti ustupila stan, pismom obavestio da do sutra nađu drugi smeštaj za svoje goste.
 

Porodica Balaž ima problem sa statusom u Austriji zbog čega je Ksenija podnela zahtev za dobijanje boravišne dozvole za sebe i ćerku, i još čeka odgovor. Za pomoć su se obratili ambasadi, konzulatu, crkvi, ali im niko nije pomogao, izuzev naših zemljaka.
 

Inače Anita je, prema rečima majke, odlično i ima redovne kontrole u bolnici, gde lekari bečke klinike AKH brinu o njenom ozdravljenju.
 

Iz srpskog Ministarstva zdravlja medijima je rečeno da su prvi put za problem smeštaja porodice Balaž čuli od novinara.
 

Predsednik Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije smatra nedopustivim takav odnos države prema deci koju upućuje na lečenje u inostranstvo. On je za srpske medije izrazio i čuđenje ponašanjem našeg konzulata i ambasade, pod uslovom da su tačni navodi da ta diplomatska predstavništva nisu bila na usluzi porodici Balaž.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.02.2014. 13:40
Koliko razumem - ovde se dijaspora poprilično obrukala ? Pomogao je Austrijanac ? Il' sam nešto propustio ?
Nedelja 02.02.2014. 12:53
Sve je to samo spletkarenje d aima sta da se pise i dize frka ni oko cega...ova potrodica je verujem bila upoznata od strane naseg konzulata kakav je nacin da s elegalno zivi i stanuje dok traje lecenje i to sto su se kao nasli na ulici samo govori o tome da neko nesto postovao nije a to je uredjen zakon u Austriji gde niko od nas ne moze da ima stan ukoliko nije za njega platio kauciju od tri kirije i prijavljen je u opstini...a onda imaju i stavke da li je stan za stalno mislim oni koji tu zive i rade ili se koristi privremeno u ovom slucaju za boravak zbog lecenja...ne stitim nikog ali vlasnici zgrada ovde su isto kao i u svim sferama disciplinovani i drze se zakona...
Nedelja 02.02.2014. 13:33
Mnogo velikodusni ovi Austrijanci: imas rok do sutra da nadjes drugo prebivaliste. Pa jes, moglo je da bude i dva minuta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online