Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 24.01.2014.
19:57
Beta A

"Prevremeni izbori ne bi poremetili rad Vlade"

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić ocenio je da eventualni prevremeni parlamentarni izbori ne bi poremetile aktivnosti Vlade Srbije u započetim reformama.

Ukoliko bude izbora to će biti brza izborna kampanja i samo formiranje Vlade bi išlo  brzo. Ne postoji bojazan da bi budžet Srbije zbog izbora imao veće troškove: Krstić
 

"Ukoliko bude izbora to će biti brza izborna kampanja i samo formiranje vlade bi išlo vrlo brzo. Izbori ne bi uticali na odlaganje posla koji radimo u Vladi", rekao je Lazar Krstić i istakao da ne postoji bojazan da bi budžet Srbije zbog prevremenih izbora imao veće troškove, odnosno da bi na bilo koji način bili povećani javni rashodi, kako bi se ispunila predizborna obećanja.

"U vreme izborne kampanje daju se nerealna obećanja i u Srbiji su se tako tradicionalno dobijali izbori. Ova vlada je napravila iskorak u tome i izašla sa realnom slikom i sa onim što mora da se uradi. Ovo je godina kada moraju da se preduzmu stvari koje su odlagane decenijama, i ako to bude urađeno očekuju nas pozitivne vesti", rekao je Krstić.

Na pitanje da li je spreman da ostane na mestu ministra finansija i u slučaju da se formira nova Vlada, Krstić je rekao da bi bilo teško odbiti ako mu bude ponuđeno da

O vanrednim parlamentarnim izborima odlučuje se sutra, saznaju beogradski mediji.

nastavi da sprovodi reforme koje je započeo.

"Pitanje je kakav bi bio mandat i program nove vlade, ali ako je to nešto što smo sprovodili nakon rekonstrukcije vlade onda je taško odbiti takvu ponudu", kazao je Krstić i dodao da reforme za koje se zalaže nisu posao koji se može završti za nekoliko meseci već da za njih treba tri do pet godina.

Krstić je rekao da je stanje u državnom budžetu na kraju prošle godine bilo bolje nego što je bilo predviđeno rebalansom, kao i da je obezbeđena redovna isplata svih budžetskih korisnika, bez obzira na to što je Svetska banka odložila odluku o kreditu Srbiji od 250 miliona dolara.

"Taj novac nije planiran i potreban u prvom, pa ni drugom kvartalu ove godine. Dobro je da dobijemo taj kredti, jer je po povoljnim uslovima, i on će svakako stići, pogotovo što je vezan za aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, o kojem će razgovori početi 26. februara", kazao je Krstić, koji očekuje i da će kredit od tri milijarde evra od Ujedinjenih Arapskih Emirata biti ugovoren u narednih nekoliko meseci. Delegacija Srbije, kako je dodao, uskoro putuje u Abu Dabi radi nastavka razgovora o tom kreditu.

POVEZANE VESTI

Petak 24.01.2014. 20:21
Kazu da smo nevazni a cela drzavna bezbednost radi za strane obavestajne sluzbe, cute o svadbi Vucica, lazu o svemu, iz kojeg razloga, AKO NISMO BITNI. Zasto je vazno da zatvore rupu balkansku, po mogucnosti sa unistenjem Srbije do beogradskog pasaluka. Nekadasnja agentura iz zemalja bivseg istocnog bloka, preseljena kako ispada u Srbiju, Ukrajinu, ostavili tamo samo par njih da odrzavaju red i kontrolisu nerazumne politicare. Snouden rece da postoji 870 iljada zaposlenih za tajne sluzbe Amerike. Koliko ih jos radi za britansku, francusku, nemacku. Pa da covek nesta kaze za Sovjete i totalitarizam. Da covek nesta kaze za nekadasnji i danasnji fasizam zapada. Otudjenost od morala i Boga.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online