Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 16.01.2014.
12:12
J. L. Petković - Vesti A

Novi Pantić iz redova bojkotaša?

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ipak ne podržava ponašanje doskorašnjeg zamenika šefa vladine Kancelarije za KiM i člana SNS Krstimira Pantića koji je odbio da potpiše izjavu o preuzimanju dužnosti gradonačelnika Kosovske Mitrovice jer su na njoj obeležja Republike Kosovo.

- Za ono što je uradio Pantić nema moju podršku, a da li ima podršku organa stranke to ćemo videti - poručio je Vučić koji je "veoma pozitivno" ocenio rad ministra zaduženog za Kosovo Aleksandra Vulina.

Krstimir Pantić


U Kosovskoj Mitrovici glavna je tema - ko će biti novi Pantić? Vulin je najavio da ima kandidata, ali njegovo ime nije saopštio. Kako "Vesti" nezvanično saznaju, trenutno se razmatraju dve opcije. Prva je da se kandidat koga podržava Vlada Srbije izabere iz redova "bojkotoša", građana koji su bili protiv izbora. To bi mogao da bude neko poput Pantića prepoznatljivo lice sa barikada na Brnjaku i Jarinju 2011., a da ima ugled i podršku među narodom.

U tog bi kandidata država, isto kao i prošli put, uložila sva sredstva kako bi ga promovisala.

Druga opcija je da Beograd podrži lidera "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića koji je sa malom razlikom izgubio prošle izbore. Kandidaturu Ivanovića, saznaju "Vesti", kao dobrom opcijom smatraju i neke evropske diplomate u Prištini.
Međutim, Oliver Ivanović još nije doneo odluku o kandidaturi. Objašnjava da će sačekati zvanično raspisivanje izbora, a onda će odlučiti da li će biti kandidature i ko će biti kandidat stranke.

I ostali u trci

 

Očekuje se da će u trci za gradonačelnika biti i prošli put trećeplasirani kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) Agim Deva, kao i direktorka Administrativne kancelarije Adrijana Hodžić. Njeno ime je takođe spominjano kao jedna od opcija koju bi podržao Beograd. Ali, ni ona trenutno nije sigurna hoće li ponovo u kampanju.

 

- Nije isključeno da ću učestvovati na izborima, jedina mi je dilema da li će ovoga puta biti isti pritisak na glasače. Prošli put je bilo nesnošljivo, a pritisak je bio usmeren i na Srbe i na Albance da glasaju za pripadnika svoje zajednice. Zbog svih loših stvari koji su se dešavale, ja se dvoumim, objasnila je Hodžićka.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.01.2014. 12:33
Pantić je možda "spasio dušu" ali IZDAJA SE NASTAVLJA .Ono što nije potpisao Pantić SIGURNO POTPISUJE IVANOVIĆ dokazani IZDANIK I TAČIJEV PRIJATELJ .
Četvrtak 16.01.2014. 12:49
crnogorac oliver ivanovic treba da predvodi svoje crnogorce, a ne srbe .
Četvrtak 16.01.2014. 16:03
Zao mi je sto narod ne vidi kakvu kvarnu igru igra Vucic.SNS SE PRESTAVLJALA KAO JEDINA NACIONALNA STRANKA U SRBIJI,I ZAPADU SU TREBALI NACIONALISTI KOJI BIH POTPISALI KOSOVO DRZAVU,I TAKO DA OVAJ NAROD BUDE ZBUNJEN I POMISLI DA JE TO DOBRO.Zato je Brisel zaigrao na Vucica i nije pogresio u svojim zlim namerama,jer im je najbitnije mir u regionu trenutno i nezavisno Kosovo.Sta mislite,kada je Nikolic pobedio laznim obecanjima,i da su on i Vucic se borili za srpsko Kosovo,zapad nikada ne bih dozvolio svom igracu Dacicu da formira vladu sa SNS vec sa DS a mogli su tada,nego Brisel je dao blagoslov za tu VEZU jer su dobili striktno obecanje Vucica i Dacica da ce igrati po njihovim pravilima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online